Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Osnovne škole » Osnovna škola Braća Baruh – Stari grad – Beograd

Osnovna škola Braća Baruh – Stari grad – Beograd

osnovna-skola

Osnovna škola Braća Baruh – Stari grad – Beograd

Beograd, Stari grad
Despota Đurđa 2
011 2183 541

 

Školu ”Braća Baruh” pohađala su deca radnika, činovnika, sportista, novinara, glumaca, režisera, književnika, političara, generala … kao i poneki potomak ”najvećeg sina naših naroda”. Neka su izrasla u ”pekare, lekare, apotekare”, neko je ”postao” Darko Bajić, neko Nenad Lalatović, neko Džej Ramadanovski … a gotovo svi su čestiti ljudi.

Dorćolci nam decenijama poveravaju decu zato što znaju da naša škola ume “da preveze lađu preko plitkih mesta i da je isprati na pučinu“, što je osećaju kao svoju i brinu o njoj. Valjaće i unucima…

Prostorni uslovi škole su zadovoljavajući i omogućavaju funkcionalnu organizaciju rada po specijalizovanim učionicama u razrednoj i predmetnoj nastavi. Škola ima zadovoljavajuću estetsku oblikovanost i zdravstveno-higijensku uređenost.

Tokom 2006. i 2007. godine na objektu su izvršeni obimni građevinski radovi (krov, prozori, vrata, podovi, mokri čvorovi, fiskulturna sala, kupljene su klupe i stolice za učenike u svim učionicama).

U 2008. godini kupljeni su klima uređaji u računovodstvu, kabinetu informatike, celodnevnoj nastavi, prod. boravku i zbornici. Postavljene su podne pločice ispred i u svlačionicama fiskulturne sale. Okrečeno je prizemlje škole (sredstva grada). Napravljene su police za biblioteku i računovodstvo. Nabavljena je oprema za nastavu matematike. Kupljena su 2 kasetofona, 5 magnetnih tabli za učionice, okrečeno 5 učionica na 1. spratu. Izgrađen je deo školske ograde sa bočne strane.

U 2009. godini sredstvima grada opremljen je kabinet za nastavu tehničkog i informatičkog obrazovanja, čime se sa 10% nastavnih sredstava povećalo na 60%. Okrečeno je 5 učionica na 2. spratu. Kupljena je mašina za pranje veša.

Tokom 2010. godine sredstvima Skupštine Opštine Stari grad, promenjen je krov na maloj sali i velikoj fiskulturnoj sali. Takođe obe sale su okrečene. U fiskulturnoj sali izvršeno je hoblovanje i lakiranje parketa i obeležen je teren. Vrednost radova je iznosila 5800000 dinara. Oko školskog dvorišta zamenjena je ograda. Vrednost radova je iznosila 1800000 dinara. Korišćenjem sopstvenih sredstva u iznosu od 200000 dinara u školskoj zgradi su okrečeni hodnici na prvom i drugom spratu i dve učionice ( za biologiju i matematiku).

U 2011. godini u potpunosti je opremljen kabinet za informatiku i računarstvo od strane Ministarstva za prosvetu i nauku. Okrečene su četiri učionice u celodnevnoj nastavi, kao i deo hodnika na prvom spratu.

U 2012. godini sredstvima gradske opštine Stari grad asfaltirano je 100m2 školskog dvorišta i izvršena je kompletna rekonstrukcija škole, kao i krečenje bočnih fasada na školi, kao i deo donje fasade, gde je stan domara škole.

Sredstvima Opštine Stari grad opremljena je učionica za prvi razred (I/1 odeljenje): kupljen je LCD televizor, video rekorder i napravljen je oprmar. Takođe je kupljeno i 70 stolica za školsku trpezariju i 40 stolica za zbornicu, ugrađena su dva klima uređaja (u kabinetima srpskog jezika i matematike).

Sredstvima škole okrečene su učionice za I razred, zatim su uređene 4 učionice i delimično okrečene , okrečen je i deo kuhinje i hola, ofarbano 10 radijatora i ugrađena PVC stolarija u podrumskom delu hola. Takođe su ugrađeni viseći elementi u školskoj trpezariji i izvršena je reparacija stolova u zbornici i ormara u hodniku. Kupljene su zavese za kabinete srpskog i engleskog jezika, DVD plejer i projekciono platno i magnetna bela tabla za odeljenje I/2.

U 2013.godini sredstvima Gradske opštine Stari grad postavljena je ograda sa donje strane škole u dužini od 120m, popravljen je deo ograde iznad kuhinje i iznad nastavne zbornice, zamenjeni su oluci na krovu škole. Sredstvima grada Beograda odnosno Sekretarijata za obrazovanje, dečju i socijalnu zaštitu finansirani su ormani u kabinetima: hemija, fizike i biologije, kao i ploče za stolove za kabinet TO. Nabavljen je deo opreme za nastavu fizičkog vaspitanja. Škola je sopstvenim sredstvima kupila 20 stolica i 10 klupa. Kupljen je TV za zbornicu.

Tokom letnjeg raspusta okrečeno je pet učionica i deo hola na I spratu. Takođe , škola svojim novčanim sredstvima nabavlja nastavna sredstva.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top