Mladi Izvidjaci -Mona
Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Osnovne škole » Osnovna škola Ivo Andrić – Rakovica – Beograd

Osnovna škola Ivo Andrić – Rakovica – Beograd

osnovna-skola

Osnovna škola Ivo Andrić – Rakovica – Beograd

Beograd, Rakovica
Ivana Mičurina 38a
011 3583 286
www.osivoandric.rs

Zadatak naše škole je obrazovanje za 21. vek. To znači da radimo na razvoju onih znanja, veština i stavova koji su potrebni i biće potrebni da se rešavaju složeni problemi i suočava sa izazovima koje pred svakoga postavlja moderno vreme. Mi težimo da naši đaci steknu svrsishodna znanja; koja mogu da primenjuju u budućem školovanju, pozivu kojim će se baviti i svakodnevnom životu. Mi želimo da naši đaci steknu komunikacijske, tehnološke i sve druge veštine, a kako bi bili konkurentni u evropskim i svetskim zajednicama. Konačno, negujemo toleranciju, međusobno uvažavanje i ekološku svest, ali pre svega pozitivan i odgovoran stav o radu i školi. Osim stručnosti i pedagoškog rada, naša škola nudi zanimljive sadržaje, učestvujemo u projektima, na konkursima i smotrama, a i opremljenost kabineta i drugih prostorija je prilično dobra. Ipak, trudimo se da budemo uvek bolji i inovativni, ali i otvoreni za svaku sugestiju.

Na osnovu rešenja od 11.05.1976, Skupština opštine Rakovica osnovala je osnovnu školu „Ivo Andrić“ sa sedištem u Beogradu,Ivana Mičurina 38a. Matična komisija je formirala tadašnji kolektiv od nastavnika škole „Đura Jakšić“ i „France Prešern“.

Osnovna škola „Ivo Andrić“ počela je sa radom 1.9.1976. Zbog kašnjenja radova na zgradi školskog objekta, nastava se privremeno odvijala u Osnovnoj školi „France Prešern“ u trećoj smeni i u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ u drugoj i trećoj smeni. Škola je počela rad sa 23 odeljenja mlađeg i 26 odeljenja starijih razreda i 1504 učenika raspoređenih po razredima i odeljenjima. Svečano otvaranje škole obavljeno je po završetku radova na novoj zgradi 5.12.1977.

Učenici su se slili u jednu kolonu koja je krenula ka našoj školi.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top