Naslovna » Deca sa smetnjama » Saveti roditeljima » Pljačkanje roditelja u 6 rata

Pljačkanje roditelja u 6 rata

pljackanje-roditelja-u-sest-rata

Čitam ovih dana naslove po raznim on line novinama i sajtovima i ne mogu čudom da se načudim! Sve mislim da mi nije dobro, da nisam obrisala stakla naočara…

Sve školske ekskurzije idu na tender. Kakav grandiozan naslov! Zar nisu trebale da idu na tender i do sada? Uprava za javne nabavke je izdala detaljno uputstvo o ekskurzijama 13.09.2013. godine, a Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja isto podržalo.

Da li je to prošlo više od godinu dana ili se meni čini? Da li smo mi to decu prošle školske godine slali na ekskurzije i rekreativne nastave pridržavajući se uputstava raznoraznih direktora – direktora škola, direktora i vlasnika turističkih agencija ili uputstva Uprave za javne nabavke?

Dalje čitam:
Škole Srbije ove sezone đake će na ekskurzije, izlete i rekreaciju u prirodi voditi samo posle izbora turističkih agencija po Zakonu o javnim nabavkama – saopštilo je Ministarstvo prosvete… Opet je saopštilo!

… i tako prekinulo jednogodišnju neizvesnost u kojoj su, zbog toga što su se u javnosti pojavljivala razna tumačenja da li đačka putovanja podležu Zakonu o javnim nabavkama i komplikovanoj proceduri, mnoge škole odustale od organizovanja ekskurzija i škola u prirodi.

U javnosti su se pojavljivala razna tumačenja!? U javnosti! Pa da li direktori škola slušaju glas javnosti ili uputstva nadležnog ministarstva?

Pljačkanje roditelja u 6 rata…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top