Naslovna » Obrazovanje » Informator obrazovanja » Predmeti u četvrtom razredu osnovne škole

Predmeti u četvrtom razredu osnovne škole

predmeti-u-cetvrtom-razredu

Četvrti razred – Predmeti u četvrtom razredu osnovne škole

Obavezni predmeti:

Srpski jezik (5 časova nedeljno, 180 časova godišnje)
Cilj je razvijanje ljubavi prema maternjem jeziku i potrebe da se on neguje i unapređuje. Postupno i sistematično upoznavanje gramatike i pravopisa. Razvijanje smisla i sposobnosti za pravilno, tečno i uverljivo usmeno i pismeno izražavanje i bogaćenje rečnika.

Matematika (5 časova nedeljno, 180 časova godišnje)
Cilj je da učenici upoznaju skup prirodnih brojeva većih od 1000. Usvajanje računskih operacija sabiranja i oduzimanja u skupu prirodnih brojeva većih od 1000. Upoznavanje i savladavanje operacija množenja i deljenja u istom skupu. Usvojiti metarski sistem mera za površinu. Izračunavanje vrednosti prostih i složenih izraza.

Priroda i društvo (2 časa nedeljno, 72 časa godišnje)
Cilj predmeta je da se kod učenika razviju osnovni pojmovi o prirodnom i društvenom okruženju i povezivanje tih pojmova. Osposobljavanje za samostalno učenje i pronalaženje informacija.

Likovna kultura (2 časa nedeljno, 72 časa godišnje)
Cilj je podsticanje i razvoj učenikovog stvaralačkog mišljenja i delovanja u skladu sa humanističkim opredeljenjima društva.

Muzička kultura (1 čas nedeljno, 36 časova godišnje)
Cilj je razvijanje intresovanja, muzičke osetljivosti i kreativnosti. Negovanje sposobnosti izvođenja muzike (pevanja i sviranja).

Fizičko vaspitanje (3 časa nedeljno, 108 časova godišnje)
Cilj je da se tokom cele godine zadovoljavaju potrebe učenika za kretanjem i doprinose uvećanju njihove stvaralačke sposobnosti u savremenim uslovima života i rada, kao i očuvanje zdravlja.

Strani jezik (2 časa nedeljno, 76 časova godišnje)
Cilj nastave stranog jezika na mlađem školskom uzrastu je da osposobi učenika da na stranom jeziku komunicira na osnovnom nivou u usmenom i pismenom obliku o temama iz njegovog neposrednog okruženja. Nastava stranog jezika treba da podstakne razvijanje svesti o sopsvenom napredovanju radi jačanja motivacije za učenje jezika, olakša razumevanje drugih i različitih kultura i tradicija, stimuliše maštu, kreativnost i radoznalost.

Izborni predmeti…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top