Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Porodica » Proglašen je i nagrađen najbolji učitelj na svetu!

Proglašen je i nagrađen najbolji učitelj na svetu!

Dobar učitelj može biti onaj koji svojim đacima prenosi znanje i uči ih gradivu koje treba da savladaju. Međutim, najbolji učitelj mora biti nešto više od toga! Upravo je u tome uspeo kenijski učitelj i franjevački monah Piter Tabiči.

Uz titulu najboljeg učitelja na svetu, Tabiči je dobio i nagradu od milion dolara, koju je on velikodušno dao svojim učenicima i školi u kenijskom selu Pvani u kojoj radi. On tamo predaje matematiku i fiziku, ali to nije sve što on radi za svoje učenike. Zbog lošeg stanja u kojem se nalazi škola u kojoj radi, a koja poseduje jedan računar i manjak nastavnika, gde svaki od njih zadužen za po 60 učenika, Tabiči je odlučio da se posveti unapređenju uslova.

Tabiči je od svoje plate do sada odvajao 80 odsto kako bi davao onima kojima je to najpotrebnije, a sada je i svoju zasluženu nagradu uručenu od strane dobrotvornog fonda indijskog biznismena Sanija Varkeja odlučio da pokloni sa namerom da se od tog novca kupi oprema za školu, ali i da se pomogne lokalnom stanovništvu.

Nakon što je radio u jednoj prestižnoj privatnoj školi, Tabiči je odlučio da podučava decu iz siromašnih porodica, pa su mu tako učenici uglavnom deca iz najsiromašnijih porodica, često i siročad ili sa jednim roditeljem. Za svoje usavršavanje Tabiči koristi internet u internet kafeima, gde pronalazi online kurseve kako bi unapredio svoje veštine i pronašao potreban materijal za nastavu.

Da radi pravu stvar i da se njegov trud isplati, u prilog govori i činjenica da se njegovi učenici, članovi školskog naučnog kluba, redovno takmiče na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima.

Nagradu od milion dolara dodeljuje indijski biznismen Sani Varkej, svake godine počevši od 2015. godine kada je i ustanovljena ova nagrada. Svake godine bude veliki broj kandidata za ovu nagradu, pa je tako ove godine stiglu čak 10.000 prijava iz 179 zemalja sveta.

Pogledajte detalje sa dodele nagrade za najboljeg učitelja na svetu:

Još sličnih priča pročitajte OVDE

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top