Naslovna » Obrazovanje » Stipendije » Stipendije Duke Univerziteta za studiranje u SAD-u

Stipendije Duke Univerziteta za studiranje u SAD-u

duke

Stipendije Duke Univerziteta za studiranje u SAD-u

Duke University raspisuje konkurs za dodelu stipendija stranim studentima za studiranje na osnovnim studijama i za istraživački rad u više oblasti. Stipendije pokrivaju troškove studiranja i univerzitetske takse, ali i troškove smeštaja tokom studija.

Na konkursu mogu učestvovati studenti širom sveta, a trenutno ovu stipendiju dobijaju studenti iz sledećih država: Ukrajine, Vijetnama, Zimbabvea, Rumunije, Ekvadora, Španije, Etiopije, Kenije, Pakistana, Novog Zelanda i Nepala. Cilj je da se privuku najbolji studenti širom sveta i da im se pruži prilika za usavršavanje.

Duke Univerzitet nudi i mogućnost dobijanja 7.000 dolara za samostalni istraživački rad iz određene oblasti za sve prijavljene studente.

Kandidati za stipendiju moraju ispuniti sledeće uslove raspisane konkursom:

– da su građani bilo koje države

– da imaju odlično znanje engleskog jezika (IELTS – 7.0: internet-based TOEFL – 100, TOEFL Papre-delivered Test – 75;)

– ACT ili SAT test opšteg znanja

Stipendiju mogu dobiti studenti kojima je preko potrebna finansijska pomoć, što će biti i glavni način selekcije kandidata. Direktor ovog stipendijskog programa odabraće kandidata koji ulaze u uži krug i to na osnovu akademskog uspeha i liderskih sposobnosti u odabranoj oblasti izučavanja, dok će se konačni rezultati konkursa znati nakon razgovora sa ovim kandidatima.

Više informacija o konkursu nalazi se OVDE. http://karshscholars.duke.edu/

Krajnji rok za prijavu na konkrus je 30. april 2018. godine, a sva pitanja vezano za konkurs mogu se poslati [email protected] (na engleskom jeziku).

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top