Naslovna » Deca » Deca » U devet u krevet

U devet u krevet

u-devet-u-krevet

Da li je bitno kada nam deca idu na spavanje?

Nakon ishrane i napredovanja, pitanje spavanja jedno je od najbitnijih od kada dete dođe na svet, i podjednako okupira i roditelje i stručnjake.
Vreme odlaska na spavanje je, kao i njegova ustaljenost, veoma bitno za intelektualni razvoj dece u ranom detinjstvu. Uzrast od 3 godine verovatno je najosetljiviji period u kognitivnom razvoju dece. Ako detetu od tri godine ne omogućite dovoljno sna smanjujete mu spremnost „mozga“ da prima i obrađuje informacije iz spoljašnjeg sveta.

Detetu u predškolskom uzrastu je potrebno najmanje osam sati sna u kontinuitetu. Smatra se da mu je deset sati sna dovoljno. Ove potrebe variraju u zavisnosti od dnevnih aktivnosti, emotivnog i zdravstvenog stanja…

San je cena koju plaćamo za aktivnost prethodnog dana i investicija koja nam omogućava da budemo sveži za učenje narednog dana.

Dakle, u devet u krevet.

Rani razvoj deteta bitno utiče na zdravlje i blagostanje tokom celog života. Zbog toga, nedovoljan ili isprekidan san, naročito u periodima ključnim za razvoj, može imati veliki uticaj na zdravlje kasnije tokom života.

Prema tome, omogućite svom detetu da ide u krevet u isto (ili približno isto) vreme svako veče. Puštajte ga da ima dnevno spavanje dokle god ima potrebu za tim. 

Pridržavajte se one već ustaljene: U devet u krevet.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top