Naslovna » Turizam » Domaće destinacije » Uvac kajak avantura

Uvac kajak avantura

uvac

 

Kajak avanture su idealne  za sve ljubitelje sportova na vodi, pogotovo u letnjem periodu . Ljubitelji prirode, sporta, zdravog života ,mogu sa nama krenuti u neku kajak avanturu i osetiti pravo uzbuđenje i uživanje u ovom sportu u prirodi. Sa kajakom  su vam dostupne skrivene uvale, pećine, nepristupačne plaže, rukavci, recni brzaci…

Nikakvo predznanje vam nije potrebno, kajaci-kanui su stabilni i pogodni za sve uzraste. Pre same ture vaš vodič, inače licencirani trener će vam održati kratku obuku i pokazati osnovne korake da možete u potpunosti uživati u razgledanju. Budite dovoljno voljni i spremni da priuštite sebi jednu novu avanturu o kojoj ćete sigurno pričati.

Uvačko jezero (Sjeničko jezero) je veštačko jezero dugo 27 km koje vijuga meandrima kojima je pre njegovog nastanka proticala reka Uvac.Na obalama ovog jezera nalazi se najveće stanište beloglavog supa na Balkanu. Ovom jezeru pripadaju čuveni meandri reke Uvac. Jezero je prebogato raznim vrstama ribe a svud okolo se pruža prelep pogled. Nekoliko vidikovaca koji su sagrađeni na obalama kanjona Uvca, među kojima je najpoznatiji vidikovac Molitva, su omiljena mesta za posetu od strane turista, odmor i uživanje u božanstvenom pogledu.

Ove 2018. godine za Uvačku kajak avanturu su za sad rezervisana tri termina:

23. jun – subota 8:00
21. jul – subota 8:00
18. avgust – subota 8:00

Plan i program 
Polazak u subotu u 9h , treba doći 15minuta ranije kako bi se okupili i krenuli na vreme.
Idemo u pravcu Sjenice i dolazimo do smeštaja , odlazimo na kratku setnju do obliznjeg vidikovca u zavisnosti gde nam se nalazi smestaj , uveče večera i spavanje.
Sutradan u nedelju ustajemo u 9 , doruckujemo i idemo do mesta polaska kajak avanture.
Pre polaska kratka obuka od strane vodiča o tehnici veslanja i upravljanja kajakom i krecemo u avanturu.
Ko hoće moze da se penje na vidikovac Molitva odakle se najbolje vide meandri Uvca. Vracamo se na početnu tačku i spremamo se za polazak kući.
Usput svracamo u restoran na klopu jer se posle veslanja dobro ogladni.
Planiramo povratak u BG oko 23h

Organizatori KONTAKT

FB stranica organizatora 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top