Naslovna » Turizam » Domaće destinacije » Đerdapska kajak uživancija

Đerdapska kajak uživancija

djerdapska kajak avantura

Kajak avanture su idealne  za sve ljubitelje sportova na vodi, pogotovo u letnjem periodu . Ljubitelji prirode, sporta, zdravog života ,mogu sa nama krenuti u neku kajak avanturu i osetiti pravo uzbuđenje i uživanje u ovom sportu u prirodi. Sa kajakom  su vam dostupne skrivene uvale, pećine, nepristupačne plaže, rukavci, recni brzaci…

Nikakvo predznanje vam nije potrebno, kajaci-kanui su stabilni i pogodni za sve uzraste. Pre same ture vaš vodič, inače licencirani trener će vam održati kratku obuku i pokazati osnovne korake da možete u potpunosti uživati u razgledanju. Budite dovoljno voljni i spremni da priuštite sebi jednu novu avanturu o kojoj ćete sigurno pričati.

Nacionalni park „Đerdap” nalazi se u severoistočnom delu Republike Srbije, na granici sa Rumunijom i obuhvata deo područja Đerdapske klisure (Gvozdena vrata) u srednjem toku Dunava. Park je zaštićen 1974. godine, a zauzima površinu od 63.000 ha. Obuhvata delove masiva Severnog Kučaja, Miroča i Štrbca, širine 2-10 km, kao i deo Dunava koji pripada Republici Srbiji.
Specifičan istorijski razvoj, vrlo povoljna đerdapska klima, složena mreža klisura, kanjona i dubokih uvala, ovaj prostor izdvajaju kao jedinstven evropski rezervat tercijarne flore, vegetacije i faune.
Vrlo povoljni uslovi za život bili su razlog stalnog prisustva čoveka o čemu svedoče mnogi arheološki nalazi i kulturno-istorijski spomenici, kao što su naselje Lepenski Vir, arheološki lokaliteti poput Dijane, Golubački grad, ostaci Trajanovog mosta, Trajanove table, rimskog limesa, raznovrsni kasteli, do očuvanih primera narodne srpske arhitekture.

Ove 2018. godine – Đerdapska kajak uživancija je zakazana za subotu 12.05.2018. i to od 14h-17h

Plan i program

Polazak u 8h na parkingu iza Sava Centra , dođite 15 minuta ranije kako bi se svi okupili i krenuli na vreme.
Ko dolazi sopstvenim prevozom moze doći direktno na mesto u dogovoreno vreme odakle kreće kajak avantura.
Potrebno je oko 2,5 h da se stigne na mesto kajak avanture , pre avanture svratićemo do restorana na kaficu .
Pre pocetka avanture , vodič će vam pokazati tehniku veslanja i upravljanja kajakom , nakon čega uzimamo veslo , prsluk i krećemo.
Trajanje avanture je oko 4 do 5 h lagane vožnje .
Nije potrebno predhodno iskustvo i posebna fizička spremnost.
Prikladno je za decu uz prisustvo roditelja , deca do 7 godina neplaćaju kajake .
Nakon zavšene avanture idemo do obližnjeg restorana na večeru i pravac kući.

Organizatori KONTAKT

FB stranica organizatora

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top