Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Srednje škole » VII beogradska gimnazija – Zvezdara – Beograd

VII beogradska gimnazija – Zvezdara – Beograd

srednja-skola

VII beogradska gimnazija – Zvezdara – Beograd

Beograd, Zvezdara, Mirijevo
Šejkina 21A
011 3433 642, 011 3433 643
www.sedmagimnazija.com

Minimalan broj bodova za upis koje su imali rangirani na listi prethodnih godina…

Obrazovni profili i slobodna mesta za upis – školska 2023/2024

GIMNAZIJA

BGZV GB 4R01S DRUŠTVENO-JEZIČKI SMER 90 4 GOD
BGZV GB 4R04S PRIRODNO-MATEMATIČKI SMER 120 4 GOD

O školi

Odabir učenika koji će pohađati našu školu vršimo kroz kvalifikacioni ispit i pravila upisa. Nakon toga formiramo i ujednačavamo odeljenja prirodno-matematičkog i društveno-jezičkog smera prema pedagoško-psihološkim kriterijumima.

Školu pohađa 700 učenika.
Primenom raznovrsnih oblika nastave, od klasičnih do savremenih, vršimo stalno unapređivanje obrazovno-vaspitnog procesa. U tome nam pomažu sopstvena iskustva, ali i rezultati savremenih naučnih i metodičkih istraživanja u zemlji i u inostranstvu.

Zbog takvog zalaganja, Gimnazija u svom nastavnom radu postiže sve bolje i bolje rezulate, kao i u vannastavnim oblicima rada. Posvećujemo naročitu pažnju slobodnim aktivvnostima, dodatnoj nastavi i profesionalnoj orjentaciji učenika. Veliki broj naših đaka učestvuje na takmičenjima iz različitih oblasti i postiže značajne rezultate od opštinskog do saveznog nivoa.

Trudimo se da razvijemo aktivan odnos prema znanju i da povežemo različite predmete i sadržaje. Stimulišemo kritički i stvaralački duh i ističemo visoke moralne, naučne i opštecivilizacijske vrednosti. U tome nam pomaže saradnja sa bibliotekama grada Beograda, pozorištima, muzejima, fakultetima i institutima, koju uspešno i kontinuirano ostvarujemo.

U cilju zdravstvene i mentalno-higijenske zaštite učenika sarađujemo i sa Domom zdravlja Zvezdara, Institutom za mentalno zdravlje, Zavodom za bolesti zavisnosti, omladinom JAZAS-a i Republičkim institutom za zaštitu zdravlja „Dr Milan Jovanović Batut“.

Tradicionalno organizujemo pomoć deci bez roditeljskog staranja i uključujemo se u druge akcije Crvenog krsta. To je samo jedan od načina na koji nastojimo da pružimo pomoć društvenoj sredini i kod naših učenika razvijemo humanost, odgovornost, toleranciju, svest o sebi i sopstvenim sposobnostima.

U cilju unapređivanja obrazovno-vaspitnog rada kao primarne delatnosti, i ove školske godine, ulažemo velike napore u dalje opremanje škole, njeno renoviranje i osposobljavanje za što potpunije i kompletnije obrazovanje naših učenika.

Uspevamo u nastojanju da ova škola ne bude samo ustanova u kojoj svojim učenicima nudimo kvalitetno obrazovanje, već da je i mesto koje ima dušu. Prijatna atmosfera za rad, koju stvaraju zajedno njeni učenici i svi zaposleni, deluje inspirativno i omogućuje iskazivanje i razvoj potencijala naših đaka i pripremu za izazove savremenog društva.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top