Naslovna » Beba » Ishrana » Žitarice u ishrani beba

Žitarice u ishrani beba

U periodu oko 6. meseca, bebe postaju pravi mali radoznali istraživači koji kreću u nezaboravnu avanturu otkrivanja sveta oko sebe. U ovom periodu većina mališana može da sedi samostalno i drži flašicu, žvaće i pokazuje više interesovanja za hranu, što ga čini idealnim za uvođenje novih naminirnica, ukusa i širenje bebinog jelovnika.

Ovaj period je posebno uzbudljiv i za mame, koje uživaju posmatrajući svoje male avanturiste i pomažu im da što bolje savladaju nova znanja, ali i izuzetno bitan za uspostavljanje pravilnih obroka i dobrih navika, kako bi beba jela zdravo i unosila dovoljno hranljivih materija, koje utiču na njen rast i razvoj.

 

Žitarice u ishrani najmlađih su jako važne kao glavni izvor složenih ugljenih hidrata koji su primarni izvor energije, rasta i razvoja zato što sadrže značajne minerale i vitamine. Kako su obogaćene gvožđem, predstavljaju važan deo bebine ishrane u uzrastu uvođenja dopunske hrane, a sadrže i jako značajna dijetetska vlakna koja utiču na dobru peristaltiku i varenje uopšte.

Žitarice koje se daju bebama treba da budu bez dodatka šećera, veštačkih boja i aroma, kao i da budu obogaćene potrebnim vitaminima i mineralima. Dobar primer takvih žitnih kaša predstavljaju Nutrino suve žitne kaše, koje se proizvode od prirodnih sastojaka i dodatno su obogaćene sa 13 vitamina i 3 minerala (Fe, Zn, J), koji ne podležu termičkoj obradi, što im omogućava da sačuvaju sva svoja hranjiva svojstva. Posebnu prednost predstavlja i njihovo pakovanje sa ziperom, koje zadržava svežinu i omogućava jednostavno ponovno korišćenje.

Posle bebinih navršenih šest meseci, možete joj ponuditi i kombinovane žitarice, koje sadrže pšenicu, ovas, raž i to sa dodatkom voća, koje takođe možete pronaći u okviru Nutrino asortimana – kombinacije 3, 5 ili 7 žitarica, sa jabukom, borovnicom ili bananom.

Zahvaljujući izvanrednoj ravnoteži ugljenih hidrata, proteina i masti, žitarice predstavljaju neizostavan deo bebine ishrane u uzrastu uvođenja dopunske hrane, a u asortimanu Nutrino mlečnih i bezmlečnih kaša, svaka mama će pronaći idealan obrok za svog mališana.

 

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top