Naslovna » Trudnoća » Znaci i načini utvrđivanja trudnoće

Znaci i načini utvrđivanja trudnoće

Znaci i načini utvrđivanja trudnoće

Znaci načini utvrđivanja trudnoće

 

Mnoge  žene su sigurne da je kašnjenje menstruacije  pouzdan znak da su zatrudnele , naročito ako im je ciklus uvek bio redovan. Ali zašto živeti u neznanju. Najbolje je uraditi test na trudnoću i rešiti nedoumicu.

Tri su načina provere trudnoće:

1. Najjednostavniji način utvrđivanja trudnoće je korišćenje kućnog testa na trudnoću. Njime se trudnoća može dokazati već od prvog dana izostanka menstruacije.
Međutim, da bi rezultati bili pouzdaniji, preporučuje se da se uradi tek od trećeg dana izostanka menstruacije.

2. Možete otići kod ginekologa koji će vas pregledati i poslati na analizu krv iz vene.
Preko krvi će se pregledati visina BETA HCG , jedne od belančevina posteljice koja u trudnoći dospeva u krv. Nalaz 100% određuje je li došlo do trudnoće ili nije.

3. Možete otići na ultrazvučni pregled . Pregled se može uraditi spolja, preko spoljnog pregleda stomaka ili vaginalno (vaginalnom sondom)   dobija se tačnija informacija.
Pomoću ove metode, osim samog potvrđivanja trudnoće, može se odrediti eventualna vanmaternična trudnoća. Na pregled  ne treba ići prije nego što istekne pet do šest dana od izostanka menstruacije zbog pouzdanosti rezultata

.https://roditeljsrbija.com/strahovi-i-brige-u-ranoj-trudnoci/

Koristan tekst šta se u telu dalje dešava http://www.roda.hr/portal/trudnoca/trudnoca-kroz-tromjesecja/sposobnosti-vaseg-tijela-u-trudnoci.html

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top