Naslovna » Beba » Zubići » Zubi beba

Zubi beba

zubi-beba

Da li ste znale da su usta vaše bebe sterilna, bez bakterija?

Ako želite da se bakterije polako nastane dovoljno je da poljubite vašu bebu. Ne smete dozvoliti rođacima i prijateljima da ljube bebu blizu usta. Zadah i nečistoća zbog nedovoljne higijene se ne mogu videti a beba se ne može odbraniti sama. O tome morate voditi računa i kod lizanja različitih predmeta koje vaša beba stavlja u usta, na primer cucle i kašičice. Ako želite da poljubite vašu bebu morate više da povedete računa o sopstveoj oralnoj higijeni.

Beba je nemirna, plače, balavi, grize i neće da jede. Pitate se šta joj je?

Vašoj bebi rastu zubići. Taj period je individualan i svaka beba različito podnosi taj period.
Evo nekoliko stvari koje svaka mama mora da zna. Tokom nicanja zuba nemojte davati vašoj bebi pretoplu hranu niti slatke sokove jakog ukusa. Ako odbija i mleko, onda joj dajte mlak čaj. Ako je nemirna i plače privucite je sebi kako bi osetila vašu blizinu. Što više različitih stimulacija – sisanje, gutanje, žvakanje – to je bolji razvoj vilice i zuba. Jednostrana stimulacija samo kroz sisanje vodi u nedovoljan razvoj vilica – kasnije do manjka mesta za zube i do skupih ortodonskih tretmana.

Da li ste znale da žvakanje poboljšava cirkulaciju desni, ublažava bol i osećaj napetosti pri nicanju zuba. Pospešuje nicanje i olakšava bebi i njenim najmilijima.

Šta svaka glodalica mora da poseduje?

Mora biti smišljena do najsitnijih detalja. Mora biti od dobrog, na dodir prijatnog materijala, jednostavna za čišćenje, da je proizvedena od bioloških materijala bez dodataka štetnih  boja i omekšivača. Oblik je napravljen tako da dete ne može da se povredi. Treba da podstakne bebinu radoznalost, optičku, akustičnu i oralnu. Nejednake je površine što bebi omogućava da kroz igru otkrije koji deo zadovoljava njegove trenutne potrebe. Postoje glodalice koje u svom sastavu imaju masirajuće četkice za zube, glodalicu i zvečku.

Kad niču zubi beba…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top