Promo Juli
Naslovna » Turizam » Odlazak na more » Florida – 10 najlepših destinacija

Florida – 10 najlepših destinacija

2) Miami

Majami je glavno pristanište na atlantskoj obali južne Floride u jugoistočnoj SAD. Kao sedište županije Miami-Dade, opština je glavni, centralni i najnaseljeniji grad metropole u ​​gradu Majamija i deo druge najnaseljenije metropole u ​​jugoistočnim Sjedinjenim Državama. Prema podacima Biroa za popis stanovništva Sjedinjenih Država, područje metroa u Majamiju je sedmo naseljeno i četvrto najveće urbano područje u Sjedinjenim Državama, sa populacijom od oko 5,5 miliona.

Majami je glavni centar i lider u finansijama, trgovini, kulturi, medijima, zabavi, umetnosti i međunarodnoj trgovini.

Majami je 2012. godine svrstan u svetski grad “Alpha-” u popisu Svetske studije studija, a 2010. bio je sedmi u Sjedinjenim Državama i 33. među globalnim gradovima u pogledu poslovne aktivnosti, ljudskog kapitala, razmene informacija, kulturnog iskustva i političkog angažovanja . Raspolaže dobrim kvalitetom vazduha tokom cele godine, velikim zelenim površinama, čistom vode za piće, čistim ulicama i programom za recikliranje širom sveta. Prema istraživanju UBS-a iz 73 svjetska grada, Miami je rangiran kao najbogatiji grad u Sjedinjenim Državama i sedmi najbogatiji grad u svijetu po pitanju kupovne moći. Majami se zove “Prestonica Latinske Amerike” i najveći je grad sa kubansko-američkim pluralitetom.

Miami ima jednu od najvećih koncentracija međunarodnih banaka u Sjedinjenim Državama i dom je mnogih velikih nacionalnih i međunarodnih kompanija. Gradski centar je glavni centar za bolnice, istraživačke institute, medicinske centre i biotehnološke industrije. Već više od dve decenije, Luka Majami, poznata kao “Krušna prestonica sveta”, bila je prva putnička krstarica na svetu. U njoj se smeštaju neki od najvećih krstarenja i operacija na svetu, i najfrekventnija je luka u putničkom saobraćaju i krstarenjima.

eee

rrr

zzz

rrr

rrr

rrr

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top