Naslovna » Turizam » Odlazak na more » Egzotični krajevi sveta koji mame mlade turiste

Egzotični krajevi sveta koji mame mlade turiste

Većina mladih ljudi želi da putuje i vidi svet. Međutim, postoje određeni delovi sveta koji su posebno interesantni i sve popularniji među mladima. Za neke je razlog posete određenog mesta prelepa priroda, za druge duga tradicija i bogata istorija, dok je negde u prvom planu dobra zabava.

Zanzibar

Zvuči veoma egzotično, a tako i jeste – Zanzibar je jedno od najlepših ostrva na svetu, sa predelima netaknute prirode, nepreglednih plaža i obala, ali i bogatog kulturnog nasleđa. Za mnoge je Zanzibar primamljiv upravo zbog odličnih lokacija za ronjenje gde se može videti bogata priroda ispod površine vode. Međutim, upravo se na Zanzibaru nalazi i grad koji je zaštićen od strane UNESCO-a kao jedan od najznačajnijih gradova u svetu, a u pitanju je Stone Town, deo grada Zanzibara.

Za rođene avanturiste ovo je raj na zemlji. Vodeni sportovi su najpopularniji, pa se tako upravo na Zanzibaru mogu oprobati u skijanju na vodi, jedrenju, kajakingu ali i drugim vodenim sportovima. Posetioci ovog ostrva imaće priliku i da plivaju sa delfinima, u dubinama Indijskog okeana da vide zanimljive prizore i veliki broj najrazličitijih vrsta životinja i biljaka koji su nastanjeni ovde.

Kuba

Iako su možda prve asocijacije na Kubu salsa, tompusi i mohito – Kuba je poznata i po bogatoj istoriji, kulturnim dobrima, muzejima, dugoj tradiciji. Bez obzira na razlog posete Kubi, sigurno je da ćete imati priliku da doživite mnoge nezaboravne momente. Ukoliko ste spremni na dobru zabavu – ovde ćete naći klubove i barove koji se otvaraju u 22 sata, a zatvaraju u sitne sate. Ako želite da saznate više o kulturi naroda sa Kube – imaćete priliku da posetite brojne muzeje, spomenike, ali i da budete svedok mnoštva festivala koji se održavaju svake godine – Havanski karneval, Festival latinoameričkih filmova, Kubanskog plesa, španskog plesa.

Posebno može biti interesantno ljubiteljima daleke istorije, jer se na teritoriji Kube nalazi Chichen Itza, arheološko nalazište koji datira iz doba civilizacije Maja, a predstavlja i jedno od sedam svetskih čuda. Naravno, prelepa priroda i letovališta kao i snova još su jedan od razloga za posetu Kubi.

Tajland

Već u samom korenu naziva ove države nalazi se razlog za posetu – Thai u nazivu Tajland znači sloboda, a upravo ovom rečju mnogi turisti opisuju svoju posetu ovoj dalekoj zemlji. Međutim, Tajland ili “Zemlja slobodnih” kako se još naziva to ime je dobila i zbog činjenice da je jedina zemlja u Jugoistočnoj Aziji koja nije bila ničija kolonija.

Glavni grad je Bangkok i poznat je po noćnom provodu i ludim žurkama – za one koji su raspoloženi za to. Jedan je od najposećenijih prestonica sveta i svakako jedan od najmodernijih, ali i sa dugom i bogatom istorijom. Zbog više od 100 kanala koji se nalaze na njegovoj teritoriji, Bangkok nazivaju i “Venecijom Istoka”. Takođe, Bangkok je i grad u kom je nastao Red Bull, poznato energetsko piće, popularno u ovoj zemlji već 40 godina.

Kao deo posete Tajlandu svakako bi trebalo da bude i poseta čuvenom Hramu tigrova, ali i mnogim drugim veličanstvenim hramovima na teritoriji Tajlanda, zatim poseta plovećoj pijaci i plažama koje će vas ostaviti bez daha.

Bali

Mnogi koji su posetili Bali opisali bi ovo ostvro kao Raj na zemlji, a druge reči ne bi mogli da pronađu. Da li se ovaj utisak stiče zbog prirode unutar ostrva gde se nalaze predeli tropske kišne šume, ispresecani rekama i vodopadima, brojna pirinčana polja, ili su to pogled na brojne drevne hramove, bogatu prirodu ili najjači utisak ostavljaju nepregledne, uređene i čiste plaže sa kristalno prozirnim morem i pogledom na daleki horizont?

Prelepu atmosferu i gostopljimljivost posebno se može osetiti u manjim mestima, ali takođe poznatim turističkim selima. Obavezna je poseta značajnim turističkim znamenitostima kao što je park leptira, park majmuna, a utisak će vam upotpuniti rošenjenje i podvodni svet sa svim svojim bogatstvom flore i faune. Savršen odmor i nezaboravno iskustvo!

Još sličnih tekstova pročitajte OVDE

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top