Mladi Izvidjaci -Mona
Naslovna » Turizam » Odlazak na more » Florida – 10 najlepših destinacija

Florida – 10 najlepših destinacija

3) Orlando

Orlando je grad u SAD-u u smešten u Centralnoj Floridi, centar je u metropolitenskom području Orlanda, koji ima  2.387.138 stanovnika, prema podacima Biroa za popis stanovništva koji su objavljeni u martu 2016. godine. Ove brojke čine da je to 24. najveći metropolitanitet u Sjedinjenim Državama , šesto najveće metropolitansko područje Južnih Sjedinjenih Američkih Država, i treće najveće metropolitansko područje na Floridi.
Grad Orlando se zove “Grad Prelep”, a simbol je fontana na jezeru Eola. Orlando je poznat i kao “Tematski park glavnog grada”, a 2016. godine turističke atrakcije i događaji koji su privukli više od 68.000.000 posetilaca. Međunarodni aerodrom Orlando (MCO) je trinaesti najprometniji aerodrom u Sjedinjenim Državama.

Kao jedna od najposećenijih turističkih destinacija na svetu, poznate atrakcije Orlanda čine okosnicu svoje turističke industrije. Dve najznačajnije od ovih atrakcija su Walt Disney World, koji je 1971. godine otvorio kompanija Walt Disney i smeštena je na 34 km jugozapadno od centra Orlanda u zalivu Bai; i Universal Orlando Resort, otvoren 1999. godine kao glavna ekspanzija Universal Studios Florida. Pored toga, jedna od atrakcija je poznato Orlando oko. Grad je takođe jedan od najprometnijih američkih gradova za konferencije i konvencije; Kongresni centar Orange Counti je drugi najveći kongresni objekat u Sjedinjenim Državama.

Kao i ostali veći gradovi Sunčevih pojaseva, Orlando se brzo razvijao od osamdesetih do prve decenije 21. veka. Orlando je dom Univerziteta u Centralnoj Floridi, koji je najveći univerzitetski kampus u Sjedinjenim Američkim Državama u pogledu upisa od 2015. godine. Orlando je u 2010. godini naznačen kao globalni grad “Gamma-” na popisu Vorld Cities Studi Group Orlando se smatra četvrtim najpopularnijim američkim gradom zasnovanim na tome gde ljudi žele da žive u skladu sa studijom Pev Research Centra iz 2009. godine.

orl

ddd

fff

eee

rrr

rrr

161

eee

eee

eeee

vvv

eee

fff

eee

eee

ddd

rrr

rrr

rrr

rrr

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top