Naslovna » Aktuelno » Konkurs za stipendije – Interkultura

Konkurs za stipendije – Interkultura

Deset stipendija za deset godina

 

Interkulture Povodom desetogodišnjice Interkulture i programa razmene učenika u Srbiji, Interkultura je obezbedila deset delimičnih stipendija za učešće u godišnjem i polugodišnjem programu razmene u školskoj 2018-19. godini u narednim zemljama: Danska, Ekvador, Indija, Italija, Kolumbija, Mađarska, Rusija, SAD, Tajland i Filipini.

konkurs za stipendije

 

Svi zainteresovani kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa mogu se prijaviti za paket stipendija povodom desetogodišnjice Interkulture. Svaka stipendija pokriva deo troškova učešća u programu razmene, a učenici treba da pokriju 2.800 evra (u dinarskoj vrednosti) do pune cene programa.

 

Stipendija ne pokriva troškove dobijanja vize, dozvole boravka i individualnog džeparca. Učenici koji ne ispunjavaju uslove za ovu stipendiju, kao i učenici koji ne dobiju stipendiju, mogu kao samofinansirajući konkurisati za programe Interkulture.

 

Za prijavu je potrebno:

popuniti elektronski prijavni formular i poslati ga do 30. novembra 2017.

  • u prijavnom formularu naznačiti sve zemlje iz paketa stipendija za koje je učenik zainteresovan, poređane u listu želja.
  • uz pismo porodici u prijavi dodati i motivaciono pismo na temu ”Zašto je važno da se ljudi iz različitih kultura međusobno upoznaju” (dužine do 500 reči).
  • Po završetku konkursa Interultura će kontaktirati samo učenike koji ispunjavaju sve uslove i pozvati ih na selekciju. Nakon obavljene selekcije (koja je zakazana za 16. decembar 2017.), učenicima će biti dodeljena po jedna stipendija u zavisnosti od navedenih želja i dostupnosti programa.

 

Učenici mogu konkurisati za paket stipendija ukoliko:

 

  • su zainteresovani za interkulturalni dijalog, toleranciju i globalno razumevanje,
  • su komunikativni, otvoreni i prilagodljivi,
  • imaju saglasnost roditelja da učestvuju u ovom programu,
  • su redovni učenici srednje škole u Srbiji,
  • su državljani Republike Srbije,
  • ispunjavaju starosne uslove za zemlje za koje konkurišu (proverite tačne uslove za svaku zemlju na stranici za godišnji program)
  • imaju minimum vrlo dobar uspeh i primereno vladanje u prethodnoj školskoj godini.

 

Program obuhvata selekciju i pripremu kandidata pre odlaska na program razmene, boravak u porodici domaćinu, seminare tokom trajanja programa razmene, redovno pohađanje škole i razne aktivnosti sa lokalnim volonterima i učesnicima programa iz drugih zemalja. Program selekcije i pripreme obaviće Interkultura, a tokom programa o učeniku će, pored porodice domaćina, brinuti lokalna AFS organizacija.

 

Više informacija o konkursu mogu se naći na našem sajtu:

http://www.afs.org.rs/razmena-ucenika/stipendije/.

 

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla  [email protected]

i telefona: 065/9844701.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top