Javor zimska carolija
Naslovna » Obrazovanje » Dodatno obrazovanje » Studio glume “Dve besne gliste”

Studio glume “Dve besne gliste”

Dve besne gliste

Davne 2003.godine dve drugarice sa fakulteta odlučiše da više ne žele da budu samo drugarice. Želele  su da postanu i poslovni partneri. Ali da im posao bude ono što najviše vole da rade, rad sa decom. Želele su da otvore školu glume. Kako nazvati mesto satkano od snova, ljubavi, pozorišta i prijateljstva?Ideje su pljuštale sa svih strana i na kraju Dragana viknu: Imam ideju.Zvaćemo se  „Besne gliste“! Miri je tа ideja zvučala fantastično jer su njih dve blesave, otkačene, jednom rečju besne, i Mira dodade: „Hajde da se zovemo „Dve besne gliste“. I tako i ostade.

Studio glume „Dve besne gliste“ počeo je sa radom 2003. godine i tada je imao оkо 20-tаk članova. Prva predstava održana je 2004. godine.

Svake godine Draganina i Mirina škola glume je rasla. Sve više dece je ulazilo u svet pozorišta, lepe reči, poezije, scenskog pokreta. Do danas kroz školu glume  „Dve besne gliste“ prošlo je više od 1000 dece a  trenutno  Studio glume „Dve besne gliste“  broji oko 200 članova, uzrasta od 6 do  24. godine.Radimo u više osnovnih škola na teritoriji grada Beograda.

U proteklih 13 godina članovi  Studija  glume „Dve besne gliste“ izveli su više od 25 premijernih predstava  i veliki broj repriza.

Pošto Mira i Dragana vole da rade i pune su elana, osim što drže časove glume, sarađuju i sa nekoliko producentskih kuća i kasting agencija tako da su  članovi naše škole glume snimili veliki broj reklamnih spotovа, tv serija i filmova.

Više informacija na sajtu studija.

 

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top