Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Deca sa smetnjama » Saveti roditeljima » Svemoguće bebi ulje: Čemu sve može da služi?

Svemoguće bebi ulje: Čemu sve može da služi?

bebi-ulje

Da li znate da bebi ulje nije samo za negovanje bebine kože već može poslužiti i u mnogim drugim situacijama? Isuviše je podcenjena “moć” ovog preparata – a sada je vreme da tome dođe kraj!

Evo za šta sve možete iskoristiti bebi ulje:

Za masažu

Nekada se desi da u nedostatku preparata kao ulje za masažu odlično posluži bebi ulje, jer skoro da nema kuće u kojoj ga nema. Da li je u pitanju relax masaža gde bebi ulje može da posluži svrsi masaže, ili masaža protiv celulita ( za koje se preporučuje bršljenovo ulje), ali ako se desi da vam nestane, bebi ulje u kobinaciji sa prahom cimeta…na noge koje su izmasirane protiv celulita, pre uvijanja u rastegljivu foliju.

Uklanjanje nalepnica

Zalepljenje nalepnice na posuđu često za sobom, nakon skidanja, ostavljaju deo lepka za koji se potom hvataju različite sitnice i to jednostavno ne izgleda lepo. Iako je u pitanju staklo, keramika ili plastika, najčešće ravna površina – ipak je gotovo nemoguće to oprati. Tada je spas bebi ulje uz pomoć kojeg ćete sve ostatke lepka skinuti jednim pokretom

Borba protiv komaraca

Jedna od najvećih noćnih mora tokom letnjih dana i noći za mnoge su komarci. Postoje različiti preparati koji služe da nas odbrane od ujeda ovih dosadnih insekata, ali ako ne posedujete ni jedan od njih – dovoljno je da imate bebi-ulje kako biste se spasili. Ovo je posebno korisno ukoliko imate bebu čija je koža ionako osetljiva, pa je ne bi ni trebalo tretirati bilo kojim preparatima. Komarcima ne prija miris bebi ulja, pa je dovoljno da svoju bebu i sebe namažete tankim slojem ovog ulja i da budete sigurni da će vas komarci zaobilaziti u širokom luku.

Skidanje šminke

Naravno, postoje mnogi skupi kozmetički preparati koji služe upravo za uklanjanje šminke sa lica, ali to nije jedini način. Bebi ulje veoma uspešno skida ostatke šminke, a dovoljno je da stavite malo na vatu ili tufer i obrišete lice. Ujedno, bebi ulje će nahraniti kožu lica i sigurno neće doći do nadraživanja ili reakcija na koži s obzirom na to da je njegova formula stvorena za nežu bebinu kožu.

Sitne popravke

Koliko puta vam se desilo da rajfešlus na torbi ili šlic na pantalomana jednostavno neće da se otvori? Iz nekog razloga se zakoči – i ne možete ni da ga otkopčate ni da ga zakopčate. Upravo ovde vam može od velike pomoći biti jedna kap bebi ulja. Stavite malo bebi ulja na prst i utrljajte na mestu gde je patent zatvarača prestao da “radi”. Nakon toga ćete vrlo lako nastaviti sa korišćenjem rajfešlusa koji će tako podmazan raditi kao nov!

Lako skidanje prstena

Nije retkost da ukoliko ne skidate prstenje redovno – oni posle nekog vremena jednostavno “prirastu” uz vaš prst. Jedan od poznatih načina za skidanje zaglavljenog prstena jeste podmazivanje sapunom, ali je korišćenje bebi ulja mnogo jednostavnije i brže. Potrebna vam je samo jedna kap koju ćete razmazati po prstenu i koži prsa oko njega i za tren – prsten će biti skinut bez ikakve muke.

Još sličnoh tekstova pročitajte OVDE

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top