Naslovna » Mama » Zadovoljna mama » Neurolozi tvrde: Pletenje – joga za vaš mozak!

Neurolozi tvrde: Pletenje – joga za vaš mozak!

pletenje-joga-za -mozak

Petlja, petlja, još jedna petlja… Ritmički tempo pletenja radi svoj posao: za vreme ovog zanimljivog posla, čovek kao da upada u trans. Ruke zauzete, glava je oslobođena od nepotrebnih misli, svest je u stabilnom stanju ravnoteže…

Pletenje  – misaona praksa meditacije i koncentracije, hobi koji zaokuplja milione žena širom sveta. Neurologija je priznala pletenje novom jogom, toliko je snažan uticaj ovog posla na zaljubljenike u njega. Joga za mozak… Zvuči veoma impresivno!

Tokom jedne studije, u kojoj je učestvovalo više od 4000 pletilja iz celog sveta, dokazano je da se, tokom pletanja, veoma često javlja stanje sreće. Relaksacija, otklanjanje stresa, samorealizacija, postaju dostupni ljudima, koje se bave ovim rukotvorinom.

Da li ste znali da ako pletete, barem 3 puta sedmično, vaš nivo anksioznosti i stresa se značajno smanjuje. To neverovatno deluje na emocionalnu sferu, smiruje je, i doprinosi dugoočekivanom osećaju ravnoteže. Takođe, osetićete pozitivne promene u različitim oblastima života.

✔ Poboljšava se mentalno stanje. Rešavanjem psihičkih problema, povećaće se vaši duhovni resursi.

✔ Pažnja i koncentracija postaće vaše stalne saputnice.

✔ Razvoj finih motoričkih sposobnosti omogućiće vam da radite kućne poslove, za koje ranije, niste imali volju.

✔ Kreativnost će se razvijati i radovaće vas neočekivanim manifestacijama.

✔ Samoprocena će postići novi nivo – osecaj ponosa za lepo urađeni posao, i sigurnost u svoje snage, doprineće vašoj samouverenosti.

✔ Jednostavan način da se razvije strpljenje i istrajnost. Ništa vas neće izbaciti iz ravnoteže!

✔ Memorija će se poboljšati, a mozak će raditi mnogo brže.

Potpuna prednost koju daje pletenje, ne može se uporediti ni sa čim što pružaju ostali hobiji. Mnogi naučnici veruju da pletenje pomaže ženama u starijem dobu da ostanu prisebne i produže život.

Depresija i anksioznost mogu se pobediti uz pomoć pletenja, a u teškim vremenima ovaj hobi će postati spas od raznih nemira.

Hvala sajtu uspesnazena

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top