Naslovna » Mama » Zdrava mama » Priprema kože za proleće i leto

Priprema kože za proleće i leto

Priprema kože za proleće i leto

priprema-koze-za-prolece-i-leto

Zimsko vreme svojom niskom temperaturom, kao i vetrom, deluju stresno na kožu. Zima takođe smanjuje cirkulaciju i perspiraciju kože. Usled toga se prirodna obnova gornjih slojeva kože, odnosno regeneracija za vreme zimskih meseci ne odvija istom brzinom kao u toplim vremenskim prilikama, što kao posledicu ima smanjenje gipkosti i elastičnosti kože. Ona postaje suva, gruba i sklona perutanju.

Postoji nekoliko načina da se oslobodimo znakova uticaja zime na kožu i pripremimo je za proleće i leto:

Priprema kože za proleće i leto

  • Primena pilinga za uklanjanje izumrlih površinskih slojeva kože, koji zapušavaju pore.
    Na taj način omogućeno je dubinsko čišćenje, ponovno uspostavljanje disanja, kao i ishrana, odnosno nega kože. U tu svrhu se preporučuju pilinzi na biljnoj bazi. Preporučljivo je da pilinzi sadrže i biljne ekstrakte sa antizapaljenskim i regenerativnim dejstvom, kao što su ekstrakti nevena, kamilice i aloe. Pomenuti ekstrakti imaju umirujuće dejstvo na kožu tretiranu pilingom.
  • Primena lakih hidrantnih kremova, koji odgovaraju Vašem tipu kože. U proleće, a posebno leti, perspiracija kože je izraženija, te se hranljivi, odnosno masniji kremovi ne preporučuju jer imaju tendenciju da zapuše pore i onemoguće disanje kože.
  • Promena dekorativne kozmetike, odnosno korišćenje lakših tečnih pudera, kao i pudera u prahu.

Važna je hidratacija celog tela…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top