Mona-rana rezervacija leto 2019
Naslovna » Obrazovanje » Informator obrazovanja » Vodič za upis u srednju školu

Vodič za upis u srednju školu

Vodič za upis u srednju školu

vodic-za-upis-u-srednju-skolu

Za školsku 2018/2019 godinu promenjen je sistem bodovanja za upis u srednje škole tako da će sadašnji i budući osmaci iz škole moći da ponesu najviše 60, a da će na završnom ispitu moći da osvoje još maksimalno 40 poena. Ispiti iz srpskog i matematike nositi po 13 bodova, a kombinovani test 14 bodova, kao i da će na testu biti više pitanja otvorenog tipa.

Upis u srednju školu svim osmacima i njihovim roditeljima može biti veoma stresan period.

Nakon završene osnovne škole, prvi korak ka odrastanju je odluka o tome koju srednju školu upisati. Međutim, to nije tako jednostavno. U tom trenutku veoma je bitno doneti dobru odluku, koja bi trebalo da bude u skladu sa interesovanjima, ali i u skladu sa onim što se nudi na teritoriji na kojoj bi se školovao budući srednjoškolac. Pored toga, bitno je odabrati srednju školu i u odnosu na ono što bi sadašnji osmak studirao nakon srednje škole.

Pored saveta koji su budućim srednjoškolcima neophodni, saveti su potrebni i roditeljima. Kako bi se bolje pripremili i kako bi uspeli da na najbolji način isprate svoje dete u ovom veoma bitnom periodu života, roditeljima je neophodno da pročitaju sledeće:

  1. Mala matura…>>
  2. Bodovi…>>
  3. Kako izabrati srednju školu…>>
  4. Popunjavanje liste želja…>>
  5. Upis…>>

Odgovorite

Scroll To Top