Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Trudnoća » Trudnoća po nedeljama » 31. nedelja trudnoće

31. nedelja trudnoće

31. nedelja trudnoće – Pratite bebine pokrete. To je preporuka mnogih lekara.

31-nedelja-trudnoce

Evo kako: otprilike u isto vreme svaki dan (ako je moguće, vreme kada je Vaša beba najaktivnija), pratite koliko je vremena potrebno da osetite 10 udaraca, pokreta ili trzaja – bilo kakvih vrsta pokreta. U idealnom slučaju, ovo bi trebalo da traje manje od sat vremena. Mnoge žene otkrivaju da to traje samo nekoliko minuta, zavisno od dela dana.

Ukoliko prođu sati bez ikakvog pokreta, pojedite laganu užinu, lezite na leđa, i pokušajte ponovo. Ako još uvek ništa ne osećate, pozovite svog lekara. Naravno, bez panike! Najverovatnije je vaša beba spavalica.

I zapamtite, periodi od 30-40 minuta bez pokreta su sasvim normalni; Vaša beba spava. Medutim, ako mirno sedite trebalo bi da osetite kako se beba budi najmanje jednom na dva sata.

31. nedelja trudnoće

Ne brinite se, ako je beba manje aktivna kako protiče ova nedelja. U stvari, manje učestalo kretanje sada znači da je na pravom putu (pod uslovom da možete da prebrojite 10 pokreta tokom par sati svakoga dana). Bebini pokreti jednostavno postaju manje iznenadni i više organizovani; takođe, u Vašoj materici nema više toliko prostora kao što je to bilo samo pre nekoliko nedelja.

Sada je beba dugačka oko 28 cm od vrha glave do stražnjeg dela (43 cm kada se protegne) i teška oko 1,5 kg. Beba je već nekoliko nedelja u fetalnom položaju, sa skupljenim nogama. Ona ima još mnogo da se razvija – ali ne previše u dužinu, ali će zato sigurno dobiti još koji kilogram ovog meseca. U narednih devet nedelja postaće spremna da se upozna sa Vama.

Sada već sigurno ostajete bez daha…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top