Naslovna » Trudnoća » Trudnoća po nedeljama » 1. nedelja trudnoće

1. nedelja trudnoće

1.nedeljatrudnoce1. nedelja trudnoće

Na otprilike polovini svakog mesečnog ciklusa, mala jajna ćelija, manja od zrna soli, oslobađa se iz vaših jajnika. Obično ona nalazi svoj put do materice, a potom se tokom menstruacije izbaci zajedno sa unutrašnjim slojem zida materice i nešto krvi.

Međutim, ako se jajna ćelija sretne sa spermatozoidom i ako dođe do oplođenja, onda jajna ćelija ima potpuno drugačiju budućnost pred sobom.

Ginekolog počinje da broji nedelje trudnoće od prvog dana Vaše poslednje menstruacije, a ne kako se uobičajeno misli od datuma začeća. Ukoliko Vaš ciklus dolazi na 28 dana, to će značiti da ćete zatrudneti tek u trećoj nedelji. U tom smislu, 1. nedelja trudnoće je ustvari nedelja u kojoj Vi imate menstruaciju.

Ukoliko planirate trudnoću, ovo je pravo vreme da počnete da se pripremate za to novo, važno životno razdoblje. Ako već niste, počnite da brinute o svom zdravlju. Zdravije se hranite, razmislite o uzimanju folne kiseline i drugih dodataka ishrani za trudnice i svakako izbacite iz svog života alkohol, cigarete i sve vrste droga. Ako uzimate neke lekove, proverite jesu li sigurni tokom trudnoće.

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top