Naslovna » Trudnoća » Trudnoća po nedeljama » 4. nedelja trudnoće

4. nedelja trudnoće

4. nedelja trudnoće

4.nedeljatrudnoce

Svi su izgledi da ste trudni!

Tokom ove nedelje možda ćete se osećati uplašeno i uznemireno. Ne otkriva se svaki dan da ćete postati mama. Ipak, saberite misli i smirite osećanja. Setite se citata iz kultnog filma Mi nismo anđeli: “Priroda uglavnom sve radi sama.”
Možda pokušavate da smislite kako da objavite veliku novost.

Ne brinite ako je vaša trudnoća neplanirana. Polovina svih trudnoća je neplanirana tako da niste jedina žena koja se našla u ovoj situaciji. Glavu gore i držite situaciju pod kontrolom.

4. nedelja trudnoće

Beba
Beba je približno 1 mm dugačka (veličine semena maka) i izgleda nekako kao punoglavac.
Vaš jajnik sadrži malo žuto telo (corpus luteum) koje proizvodi progesteron dok će posteljica preuzeti proizvodnju progesterona oko 10 nedelja posle začeća (otprilike u dvanaestoj nedelji trudnoće). Trenutno se još uvek formira posteljica i ćelije koje će postati vaša beba se dele brzim tempom.

4. nedelja trudnoće

Mama
Možda osećate neke simptome rane trudnoće ili još uvek ne možete primetiti bilo kakve promene. Mogu se javiti umor, napetost u grudima, češće mokrenje, osećaj kao kada treba da dobijete ciklus. Mnogo novih trudnih majki, u stvari, misli da nisu trudne, jer se osećaju kao da trebaju da dobiju menstruaciju. U ranoj trudnoći simptomi su često kao PMS simptomi. Možete se osećati naduto i osećati blage grčeve, ali to je normalno za ranu trudnoću.

Šta raditi…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top