Naslovna » Trudnoća » Trudnoća po nedeljama » 34. nedelja trudnoće

34. nedelja trudnoće

34-nedelja-trudnoce

Trudnički umor
Umor može biti nuspojava fizičkih promena koje se odvijaju, uključujući povećanje nivoa hormona. Deo umora je prouzrokovan nošenjem dodatne težine. Pokušajte da se odmorite kad stignete, i pomirite se s činjenicom da je normalno da smanjite fizičku aktivnost i više spavate u ovom periodu. Stres i sve one noći koje provodite u kupatilu zbog učestalog mokrenja ne pomažu vam da nadoknadite energiju.

34. nedelja trudnoće

Spuštanje stomaka
Ove nedelje može se dogoditi i spuštanje bebe u karlicu. Spuštanje stomaka se obično događa nekoliko nedelja ranije, ali može se dogoditi i par sati pred porođaj – posebno kod druge i svake naredne trudnoće. Kada se to dogodi osećaćete da lakše dišete, neće više biti problema sa gorušicom, ali će zato problem učestalog mokrenja da se pogorša.

Verovatno sada uveliko brinete o tome da li će bebina glava moći da prođe kroz karlicu, kako će se porođaj završiti. Nažalost, ove detalje vaš lekar ne može predvideti, niti vam može reći bilo šta pre nego porođaj počne. Karlične mere se tek tada uzimaju. Nije neobično da sitne žene naizgled uskih bokova lako rađaju bebe koje nisu sitne. Nemojte unapred brinuti o ovome.

Ako očekujete blizance, bilo bi dobro da ste već spremili torbu za porodilište. Postoji šansa da će se vaši blizanci roditi ovih dana. Oko 50% blizanaca se rodi pre 37. nedelje trudnoće. Zapravo, prosečna blizanačka trudnoća traje između 35 i 37 nedelja.

Bris na beta-hemolitički streptokok B
Otprilike mesec dana pre termina ginekolog bi trebalo da vam uradi bris na beta-hemolitički streptokok grupe B. U slučaju da prilikom porođaja pređe na dete, streptokok može uzrokovati meningitis ili upalu pluća. Prema nekim podacima, svaka četvrta trudnica je prenosnik streptokok. Nemojte brinuti ako vam je dijagnostikovan. Ta vrsta streptokoka lako se leči, biće dovoljno da popijete antibiotik koji će vam prepisati vaš lekar.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top