Naslovna » Deca » Deca » Brza matematika

Brza matematika

brza-matematikaBrza matematika

Za manju decu, ova igra se može pojednostaviti tako što ćete tražiti samo jedan najveći broj na auto tablici ili da saberete sve brojeve na auto tablici ili jednostavno da samo prepoznaju određene brojeve na tablicama. Najbolje je kada u igri učestvuju i oba roditelja. 
Zapišite neku auto tablicu na papir dok se vozite. Pročitajte auto tablicu kao broj (isključujući slova na tablici). Na primer, auto tablica BG-132-MU. Pogledajte druge auto tablice i pročitajte njihove brojeve. Da li je novi broj koji deca vide veći, manji ili jednak vašem broju? Neka otprilike procene razliku između vašeg broja i novog broja koji nađete. Da li je razlika 10, 100, 1,000? Zapišite imena država sa različitih tablica koje vidite. Koje države najčešće viđate? Koje najređe? Znaju li deca nešto o tim državama? 

Napravite listu od 1 do 50. Zapišite taj broj svaki put kada ga dete ili vi pronđete na auto tablicama, natpisu, zgradi ili nekim drugim objektima. Prebrojte kog broja je bilo najviše. Cilj ove igre je da manja deca nauče da prepoznaju brojeve i “naravno” da im put brže prođe.


Svaka osoba naglas pročita auto tablicu. Svi zajedno pokušavate da saberete brojeve na tablici napamet. Razgovarajte o strategijama koje koristite pri sabiranju brojeva napamet. Da li se brojevi sabiraju po 10 kao 2+8? Da li se isti brojevi ako 6+6 sabiraju? Pokušajte različite vežbe koristeći brojeve sa tablica. Na primer, ako pronađete tablice sa brojevima
663-M-218 pitajte decu da li se može kombinacijom datih brojeva dobiti broj 5. 
5 koristeći dva broja? “Da, 3+2 = 5”
5 koristeći tri broja? “Da, (3+2) x 1 = 5”
5 koristeći četiri broja? “Da, (6+3+1) ÷ 2 = 5”
5 koristeći pet brojeva? “Da, (6+6+3) – (8+2) = 5”
5 koristeći šest brojeva? “Da, (6+6) + (3×1) – (8+2) = 5”

Srećan put i brza matematika!

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top