Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Porodica » Saveti za mame i tate » Cene u vrtićima nisu po zakonu

Cene u vrtićima nisu po zakonu

cene-u-vrticima-nisu-po-zakonu

Ministarstvo prosvete tvrdi da grad ne poštuje odredbe plaćanja boravka dece u obdaništima. Roditelji plaćaju više od 20% punog iznosa. Ministarstvo: grad nije odgovorio na naš dopis.

RODITELjI mališana koji idu u neki od beogradskih državnih vrtića, godinama plaćaju znatno višu cenu nego što je to zakonskim propisima predviđeno, potvrđeno nam je u Ministarstvu prosvete. Iako je nadležno ministarstvo uputilo više dopisa gradskoj vlasti sa zahtevom da uskladi pravilnike sa zakonima koji propisuju da roditelji plaćaju 20% od ekonomske cene, nije bilo odgovora, niti je cena umanjena.

  • Na osnovu dokumentacije koju su nam stranke dostavile konstatovali smo da roditelji dece u predškolskim ustanovama u Beogradu i Kragujevcu, učestvuju u obezbeđivanju sredstava za ostvarivanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja u većem procentu nego što je propisano članom 159. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i članom 50. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju – navode u Ministarstvu.

Cene u vrtićima nisu po zakonu…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top