Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Učenički domovi » Dom učenika srednje železničke škole – Beograd

Dom učenika srednje železničke škole – Beograd

Dom učenika srednje železničke škole – Beograd

Beograd, Palilula
Zdravka Čelara 14
011 2072 600, 011 2072 604
www.domucenika.com

Konkurs za prijem učenika u dom

Sobe su četvorokrevetne, sa centralnim grejanjem i kupatilima. Ukupan broj učeničkih soba je 152. U sobama su ugrađeni plakari i instalirani telefoni.

Učenici se sami staraju o higijeni i estetici svojih soba, a za održavanje zajedničkih prostorija i kupatila zaduženo je osoblje Doma. U vešernici se obavlja pranje i peglanje posteljine i odeće.

U prostranoj i moderno opremljenoj trpezariji sa kuhinjom, izdavanje hrane se sprovodi u vidu samoposluživanja. U saradnji sa učeničkim predstavnicima, jelovnik formira nutricionista, uvažavajući principe zdrave ishrane.

U vreme izdavanja obroka, dežurni vaspitač nalazi se u trpezariji i vodi računa o kulturi ponašanja učenika prilikom uzimanja obroka i obedovanja.

Pored kuhinje, radi i interni kafe , gde učenici po pristupačnim cenama, mogu dobiti razna peciva, bezalkoholna pića i napitke.
Prostorije za smeštaj učenika i vaspitni rad funkcionalno su prilagođene svojoj nameni.

Dom je poznat po estetsko – higijenskom izgledu enterijera i eksterijera, koji vaspitno deluju na učenike, a boravak u njemu čine prijatnijim. Dom ima sopstveni sistem video nadzora i permanentnu službu obezbeđenja.

Kapacitet Doma iznosi 152. četvorokrevetne sobe. Smeštajni prostor je koncentrisan u zgradi paviljonskog tipa, koju čine tri celine ( I i II internat – učenici; III internat – učenice) međusobno povezane savremeno opremljenom recepcijom.

Domsko dvorište – park, sa terenom za košarku, služi za rekreaciju i slobodne aktivnosti učenika. Objekat za administrativno – finansijske poslove i ishranu učenika je zasebna celina.

 

Učenicima su na raspolaganju:

biblioteka i čitaonica (150 mesta),
klub / TV sala,
teretana, fitnes,
ambulanta,
fiskulturna sala,
streljana,
mogućnost korišćenja bazena na Tašmajdanu.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top