Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Ishrana » Hranite se zdravo » Hemikalije u trudnoći

Hemikalije u trudnoći

hemikalije-u-trudnociHemikalije u trudnoći

Hemikalije koje se nalaze u proizvodima koje svakodnevno koristimo i hrani koju jedemo mogu udvostručiti šanse za pobačaj kod žena.

Trudne žene bi trebalo da izbegavaju direktan dodir sa hemikalijama. Ako radite sa takvim sredstvima trudničko bolovanje je jedino rešenje.
U kući izbegavajte sredstva za pranje kupatila, uključujući i udisanje. Svi znamo kakva isparenja se pojavljuju upotrebom ovih sredstava.
Osveživači prostorija ništa korisno ne donose. Ispuštaju razne mirise po vašoj kući ispuštajući zajedno sa njima i otrove. O količini alergena u tim osveživačima ne treba ni govoriti.
Omekšivači za rublje nisu preporučljivi.
Razna sredstva za održavanje higijene u kuhinji nisu mnogo bolja od sredstava za čišćenje kupatila.

Izbegavajte konzerviranu hranu- Prestanite da jedete hranu i pijete vodu iz plastičnih posuda. Nastojte da izbegavate sve što ima veze s kuvanjem ili podgrejavanjem hrane u plastičnim posudama jer hemikalije pri visokim temperaturama izlaze iz plastike i ulaze u vašu hranu koju zatim jedete.

Naročito treba izbegavati sva mesa i mesne prerađevine na kojima se ne vidi jasno tekstura mesa – viršle, salame, šunke, mlevena mesa. Brza hrana ne dolazi u obzir.

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top