Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Beba » Ishrana » Hranjenje flašicom

Hranjenje flašicom

hranjenje-flasicom

Ako ste se opredelili da vašu bebu hranite flašicom, treba da znate da za nju vreme obroka ne predstavlja samo priliku da se hrani, već da bude sigurna u vašem prisustvu, u jednom prisnom kontaktu punom ljubavi. Važno je da dete oseti vašu blizinu, dakle potrebno je da ga nežno držite, mazite, da mu pričate… ono će u tome nalaziti osećaj velike sigurnosti i zadovoljstva.

U prvim danima morate strpljivo da čekate da dete nauči da sisa pomoću flašice. U prvim mesecima davaćete mu 5-7 obroka dnevno. Iako je novorođenčetu teško da zna tačno kada treba da spava a kada da jede, pokušajte da mu pomognete u njegovim potrebama a da mu ne namećete suviše rigidan režim ishrane i videćete da će se za kratko vreme formirati prirodni unutrašnji časovnik koji će regulisati njegove potrebe za hranom.

Treba znati da svako dete ima različite potrebe u odnosu na svoju konstituciju. Važno je da se na pravilan način tumače njegove potrebe da bi dete postiglo optimalan razvoj.

U prvim mesecima se koristi mleko razblaženo prirodnom mineralnom ili običnom prokuvanom vodom, a kako se dete bliži prvoj godini života, može se koristiti kravlje mleko.

Hranjenje flašicom…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top