Naslovna » Deca sa smetnjama » Saveti roditeljima » Iskustva i predlozi iz oblasti inkluzivnog obrazovanja

Iskustva i predlozi iz oblasti inkluzivnog obrazovanja

predlozi-inkluzivnog-obrazovanja

Od septembra 2014. godine, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Svetska banka imali su intenzivne konsultacije o tome kako da se najbolje iskoriste donatorska sredstva koja Evropska unija u okviru Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF) namenski obezbeđuje za projekat praćenja i vrednovanja inkluzivnog obrazovanja.

Ovim povodom, tim domaćih i međunarodnih stručnjaka angažovan je da prikupi informacije od praktičara i drugih zainteresovanih strana o sprovođenju inkluzivnog obrazovanja.

Pozivamo sve nastavnike, stručne saradnike, direktore i roditelje koji imaju iskustvo i predloge iz oblasti inkluzivnog obrazovanja da daju odgovore i time doprinesu unapređenju inkluzivne prakse. Upitnik će biti otvoren od 18. do 31. marta 2015. godine.

U saradnji sa Ministarstvom, ovaj tim će do juna 2015. raditi na različitim zadacima, uključujući:

  • Istraživačke studije o iskustvima nastavnika, stručnih saradnika, roditelja i donosioca odluka u sprovođenju inkluzivnog obrazovanja. Prikupljanje podataka o tome kakva im je podrška potrebna kako bi mogli da se nose sa izazovima sa kojima se suočavaju.
  • Analitički rad na korišćenju već uspostavljenih „stubova“ inkluzivnog obrazovanja kao što su ekspertski timovi u školama, interresorne komisije, pedagoški asistenti, individualni obrazovni planovi.
  • Regionalne konsultacije i nacionalni događaj posvećeni praćenju i vrednovanju inkluzivnog obrazovanja u kojem će Institut za psihologiju predstaviti novi okvir praćenja i vrednovanja inkluzivnog obrazovanja.
  • Preporuke za izmenu zakonske regulative radi poboljšanja sistema inkluzivnog obrazovanja.
  • Projektovanje i pilot obuka za inkluzivno obrazovanje.

Iskustva i predlozi iz oblasti inkluzivnog obrazovanja

Popunite upitnik…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top