Naslovna » Trudnoća » Pregledi u trudnoći » Kada ću moći da saznam pol bebe?

Kada ću moći da saznam pol bebe?

kada-cu-moci-da-saznam-pol-bebe

Kada dođete na pregled u 18. nedelji trudnoće, jasno se već može videti da li je u pitanju dečak ili devojčica, ali čak i tada postoji mogućnost da su genitalije nezgodno postavljene i da čak i tada ne saznate da li se radi o dečaku ili devojčici, sve do narednog pregleda.

U principu, na savremenim ultrazvučnim aparatima, iskusan lekar može vam već između 13. i 14. nedelje reći kog je pola beba. Posebno ukoliko je reč o dečaku. Za bebe muškog pola, lekari se uglavnom ranije izjašnjavaju.

Roditelji često saznaju pol bebe tek tokom drugog tromesečja na nekom od pregleda. Tada su genitalije već dovoljno vidljive da lekar može jasno videti pol.

Pojedini roditelji ne žele da znaju pol bebe, dok drugi žele da se pripreme na vreme i sve obezbede u prigodnoj boji. Odluka je vaša!

Imajte na umu da u našim bolnicama i domovima zdravlja još uvek postoji veliki broj jako loših ultrazvučnih aparata, pa se može dogoditi da lekar prvo kaže pol koji nije tačan, a zatim se na sledećem pregledu predomišlja. Na kraju i vas zbuni, pa više ne znate šta da kažete kog je pola beba.

Međutim, ukoliko je reč o savremenom aparatu, neretko se dešava da roditelji čak i ako ne žele da znaju pol, sami uoče izgled genitalija na ekranu prilikom ultrazvučnog pregleda.

Amniocenteza i druge analize tog tipa su jedini način da budete 100% sigurni kog je pola vaša beba.

Postoje stare ”Bapske priče” o određivanju pola bebe. Uglavnom nijedna od njih nije tačna, ali su zabavne. Neki će reći da se njima pokazala metoda kao tačna, a zapravo su imali 50% šansi da pogode, što uopšte nije zanemarljiv procenat.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top