Naslovna » Trudnoća » Tata i trudnoća » Seks u trudnoći

Seks u trudnoći

11

Vođenje ljubavi tokom tih devet meseci nije opasno ni za majku ni bebu, naravno, pod uslovom da je trudnoća normalna, bez rizika i da postoji želja kod oba partnera

Seks nije opasan za mamu ni bebu

Svaki par je priča za sebe, pa se problematika ne može generaliziovati – mnogi u trudnoći imaju sjajan seks, čak bolji nego do tada, dok drugi sve vreme apstiniraju. Jedno je sigurno, vođenje ljubavi tokom tih devet meseci nije opasno ni po majku ni po bebu, naravno, pod uslovom da je trudnoća normalna, bez rizika i da postoji želja kod oba partnera. Ako sve teče kako treba, seksualni odnosi mogu se upražnjavati sve do početka trudova i prsnuća vodenjaka.

Bliskost između partnera

U prvom tromesečju, žena može imati problema da se privikne na novonastalu situaciju. Može imati mučnine, glavobolje, nagon za čestim mokrenjem i povraćanjem, neprestano je umorna, pa u tim okolnostima malo ko i pomišlja na takvo zadovoljstvo.

Vrlo je važno da se u prva tri meseca sačuva bliskost između partnera jer se muškarac može osećati bespomoćno, pa čak i odbačeno. Ipak, on ženi treba da  pruži dovoljno razumevanja, nežnosti, topline i ljubavi, a ona to mora da ceni

Dosta jači orgazmi

Drugo tromesečje je najpodnošljivije za buduću mamu. Pošto se organizam navikao na trudnoću, nestaju mučnine, opasnost od spontanog porođaja svodi se na minimum i žena se sjajno oseća. Materica raste i polako oblikuje ženin abdomen, ali to ne znači da će seksualni odnosi biti neprijatni.

Želja za seksom varira – kod nekih je uopšte nema, a kod drugih je pojačana usled hormonskih promena. Neke žene tada, po prvi put, dožive orgazam. Međutim, ovo je razdoblje kada  tate počinju da brinu – hoće li  povrediti bebu, može li beba da vidi šta se događa unutra.

Sve veći i veći stomak

U trećem tromesečju, vođenje ljubavi može biti čudno i neudobno kada se sve veći i veći stomak počne još i kretati. Može se javiti i odbojnost jednog ili oba partnera zbog “ogromnog” stomaka. Ako parovi nemaju te predrasude, mogu nastaviti sa seksualnim odnosima, istraživati ​​nove poze kojih, doduše neće biti mnogo, ali koje kasnije više nikada neće upražnjavati.

Dokazano je i da ženski orgazam može izazvati kontrakcije. Pred sam kraj trudnoće, obazrivost je od presudnog značaja, jer se grlić materice stanjuje i počinje otvarati.Tada obavezno treba konsoltovati ginekologa. I, naravno, o seksualnim odnosima ne treba ni razmišljati kad pukne vodenjak. Doduše, na kraju trudnoće većina žena ni ne razmišlja o seksu, što je razumljivo.

Jos tekstova možete pročitati OVDE

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top