Naslovna » Deca sa smetnjama » Saveti roditeljima » Kada početi učenje stranih jezika?

Kada početi učenje stranih jezika?

kada-poceti-ucenje-stranih-jezika

Znati strane jezike danas može biti samo prednost, ali postavlja se pitanje kada je dete dovoljno staro za učenje stranog jezika. Kada početi sa učenjem stranih jezika a da ga to ne zbunjuje i ne šteti učenju maternjeg jezika i razvoju govora?

Deca se od malena susreću sa stranim jezikom gledajući televiziju i crtane filmove i vrlo lako pamte i ponavljaju strane reči. Deca koja su odrasla u višejezičnim sredinama ili porodicama u kojima svaki roditelj govori drugačijim (svojim) jezikom, već se u uzrastu od 6 godina mogu služiti s oba jezika bez zabuna i vrlo ih jasno razlikuju. I to nije sve, takva deca vrlo se lako prebacuju s jednog na drugi jezični izgovor, pa čak se i igraju i zabavljaju rečima različitih jezika. Spomenuta deca, tako, od malena imaju jednu bitnu kvalitativnu prednost koja bi im mogla puno značiti kasnije u životu, na primer kod zapošljavanja.

Bilo koji uzrast do 10 godine je dobro vreme za početak učenja jezika, ali najbolja praksa je uključiti dete u učenje stranih jezika što ranije.

Kada početi učenje stranih jezika? – Čega se roditelji plaše…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top