Naslovna » Mama » Zdrava mama » Kako da vam kosa izgleda blistavo kao sa reklame kada ste u samoizolaciji

Kako da vam kosa izgleda blistavo kao sa reklame kada ste u samoizolaciji

Eksperti zaključuju da je sasvim moguće da se i korona virus nađe u kosi, ali da ne treba previše da brinete ako redovno održavate higijenu.

“Malo možete da se oslonite na prirodna ulja i zaštitu koju ona pružaju, ali jačina zaštite zavisi od čoveka do čoveka. Najbolji način da se zaštitite jeste da redovno perete kosu“, kaže dermatolog dr Adam Frajdmen .

Kosu treba prati na uobičajen način – šamponom, koji će ukloniti sve što se nalazi na vlasima. Dr Sad preporučuje da kosu perete svakog dana po jednom dok traje epidemija korona virusa, ne dozvolite da vam kosa pada na lice, dodiruje oči, nos ili usta. najbolje je držati je vezanu ili upletenu u pletenicu.

Savete za kućnu negu kose podelila je Rita Hazan, frizerka poznatih ličnosti među kojima su muzičke zvezde Dženifer LopezBijonse i glumica Mišel Fajfer.

“Za negu kose najbolje koristiti proizvode koji nemaju sulfate i parabene jer oni pomažu da se boja duže zadrži. Izbegavajte proizvode koji imaju silikone jer će oni otežati kosu”, otkriva slavna frizerka i upozorava kako treba biti oprezan sa proizvodima kao što su regeneratori jer njihova preterana upotreba može stvoriti kontra efekat od željenog.

Rita naglašava da je važno da osim šampona i regeneratora u svoju rutinu unesemo i sjaj. Odnosno, s vremena na vreme da upotrebimo maske ili ulja koji će negovati kosu i podariti joj blistavost.

“Morate tretirati kosu na isti način kao što tretirate kožu otkriva Rita. Ali, često korišćenje takvih preparata može nam začepiti pore. Važno je osloboditi iste kako bi nova kosa mogla neometano da raste”, objašnjava Rita.

Frizeri savetuju da ovo vreme je idealno da se kosa odmara i da se pravilno i umereno neguje. Ako izrastak smeta Rita savetuje da se promeni način na koji se nosi frizura i uz pomoć optičke varke skrene pažnja sa njega. Kosa se može začešljati, nositi je razbarušenu sa strane ili jednostavno je vezati u punđu.

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top