Naslovna » Deca » Deca » Kako muzičko obrazovanje utiče na razvoj dece

Kako muzičko obrazovanje utiče na razvoj dece

Kako muzičko obrazovanje utiče na razvoj dece? Muzičko obrazovanje donosi višestruku korist deci, bez obzira na to da li je vaš mališan talentovan za muziku ili ne.
Bez obzira na to da li je vaša ćerka nova Bijonse ili voli da pevuši samo za sebe, sva deca imaju korist od muzičkog obrazovanja. Istraživanja pokazuju da poznavanje nota i te kako može da pomogne mališanima da intelektualno napreduju.

kako-muzika-utice-na-decu

Više od obične muzike
Istraživanja su pokazala da muzičko obrazovanje pomaže deci da dobro nauče i ostale predmete u školi, i da unaprede sposobnosti i veštine koje koriste u drugim sferama života. Meri Lehrisen, izvršni direktor Nacionalnog udruženja muzičkih umetnika, udruženja koje promoviše prednosti muziciranja, kaže:

Pevanje u horu, slušanje muzike, ili ples, uz određene taktove, donosi višestruku korist za mališane tokom njihovog školovanja.

Za muziciranje je potrebno više od glasa ili ruku na instrumentu; potrebno je da dete koje uči muziku ovlada brojnim veštinama, jer će ih često koristiti istovremeno. Na primer, ljudi koriste uši i oči, kao i velike i male grupe mišića, kaže Kenet Gilmartin, jedan od osnivača “Music Together”, programa ranog muzičkog obrazovanja za decu u vrtićima, gde mališani na časovima učestvuju zajedno sa roditeljima ili vaspitačima.

Muzičko obrazovanje stimuliše sve vrste učenja. Ne radi se o tome da nas Mocartova muzika čini pametnijima, već je zapravo reč o integrisanoj, stimulativnoj razonodi ili aktivnosti – kaže Gilmartin.

Kako muzičko obrazovanje utiče na razvoj dece

Jezički razvoj…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top