Naslovna » Turizam » Domaće destinacije » Letnji kampovi za decu

Letnji kampovi za decu

Letnji kampovi za decu

Dani su sve topliji, bliži se kraj školske godine i vreme letnjih raspusta. Neki će kod bake na selo, neki na more sa roditeljima, a neki dečaci i devojčice obogatiće svoj raspust boravkom na nekom od mnogobrojnih sportskih kampova širom Srbije u društvu svojih vršnjaka.

Jedan od takvih kampova, po četvrti put zaredom, održaće se na Tari. U prelepom planinskom ambijentu na 800 metara nadmorske visine, i ovoga leta u periodu od 22. do 30. juna, mališani uzrasta od 5 do 13 godina starosti družiće se i kroz igru „osvajati“ sportove sa kojima nisu u prilici da se često bave ili nikada nisu ni bili u prilici da se u njima oprobaju. Sportski tereni našeg domaćina – hotela „Beli bor“ i ovog juna će biti puni dečijeg žagora i osmeha.

Za razliku od drugih – mnogobrojnih sportskih kampova specijalističkog tipa, ovaj kamp je opšteg sportsko – edukativnog tipa i pre svega je namenjen deci koja do sada nisu uzela svoje učešće u organizovanom vidu bavljenja sportom. Deca na kampu, pored toga što imaju mogućnost da se oprobaju u više različitih sportova, u prilici su da nauče i neke osnovne veštine koje su vezane za bezbedan boravak u prirodi.

Obzirom da organizator – Agencija „SMART ADVENTURE“ u prvi plan stavlja bezbednost svakog učesnika, pored unapred poznatog rasporeda svakodnevnih aktivnosti na kampu, svi sportski instruktori i vaspitači koji neposredno rade sa decom, pored toga što su visoko obrazovani i stručni, imaju validne sertifikate o osposobljenosti da u koliko je to potrebno, mogu pružiti adekvatnu prvu pomoć, u odsustvu profesionalne medicinske službe.

Cilj kampa nije masovnost dece. Ono po čemu se razlikuje od drugih sportskih kampova, jeste i to što traje samo osam dana i što za tih osam dana svako dete ima adekvatnu pažnju od strane svojih sportskih instruktora i vaspitača. Nema „favorizovane“ dece. Sva deca su podjednako važna i sva deca imaju apsolutno jednak tretman.

Takođe, ono što je interesantno i što predstavlja novitet, to je što ove godine kamp otvara svoja vrata roditeljima i starateljima dece, za koje je takođe osmišljen sportsko-rekreativni program aktivnosti.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top