Naslovna » Deca sa smetnjama » Saveti roditeljima » Lični pratioci za 250 dece

Lični pratioci za 250 dece

licni-pratioci-za-250-dece

Lični pratioci za 250 dece sa smetnjama u razvoju

Grad Beograd je raspisao Konkurs za finansiranje razvojnog programa udruženja za pružanje usluge lični pratilac deteta na teritoriji grada u periodu jul–decembar 2015. godine. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da ova usluga socijalne zaštite ima za cilj da pruži neophodnu pomoć u skladu sa potrebama dece sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica kako bi deca nesmetano pohađala školske aktivnosti i postepeno razvijala samostalnost.

  • Programom će od septembra 2015. godine biti obuhvaćeno 250 školske dece sa smetnjama u razvoju, a predviđeno je i pružanje usluge tokom letnjeg perioda za svu decu koja pohađaju predškolsku ustanovu, a koja su uslugu koristila tokom 2015. godine. Na ovaj način Grad Beograd nastavlja da pruža neophodnu podršku deci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama povećanjem kapaciteta pružanja usluge sa 184 na 250 dece sa smetnjama u razvoju. Za ove namene izdvojili smo 42 miliona dinara i nastavljamo da vodimo odgovornu socijalnu politiku i pružamo podršku svojim najugroženijim građanima, a izdvajanjem ovih sredstava upravo pokazujemo da su deca i porodica jedan od glavnih prioriteta grada – istakao je gradonačelnik.
Svrha usluge ličnog pratioca deteta jeste pružanje odgovarajuće individualne praktične podrške detetu radi uključivanja u redovno školovanje i aktivnosti u zajednici, kao i radi uspostavljanja što većeg nivoa samostalnosti.

Lični pratioci će pomagati deci sa smetnjama u razvoju…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top