Naslovna » Turizam » Domaće destinacije » Mitrovac na Tari

Mitrovac na Tari

centar-decijih-letovalista

Centar dečijih letovališta Beograd
011 7614 829
Mitrovac na Tari
www.cdlbgd.rs

Mitrovac je jedan od turističkih centara u Nacionalnom parku Tara. Lociran je na 56 kilometara severozapadno od Užica i 190 kilometara od Beograda. Nadmorska visina je 1085 metara. Boravak na Mitrovcu pospešuje lečenje bronhijalne astme, hroničnog bronhitisa, astenije, anemije i drugih bolesti.

cdl_04 cdl_03 cdl_02

Mitrovac karakterišu hladne zime sa neznatnim kolebanjem temperature i jesen koja je toplija od proleća. Sa 100 dana pod snegom i prosečnom debljinom pokrivača od 1 metar, 47 letnjih dana sa prosečnom dnevnom tempereturom od 16,6 stepeni Celzijusovih i srednjom godišnjom temperaturom od 7,5 stepeni Celzijusovih. Klimatski uslovi su kontinentalno – planinski i posebno su pogodni za oporavak.

Sa našim animatorima posetićete sve zanimljivosti ove planine i saznaćete puno o njenim prirodnim tajnama.
Sa Mitrovca se mogu praviti zanimljivi izleti u sve delove Tare, a svakako najveća atrakcija je otići do Kozije steneTepih livade. Banjska stena (neki je zovu i Kozija) nalazi se na 10 kilometara od Mitrovca. Sa uređenih vidikovaca pruža se predivan pogled na kanjon Drine i jezero Perućac. Tepih livada se nalazi na kilometar od Mitrovca i put do nje i uslovi kojih se treba pridržavati su lepo istaknuti tablama.
Na nekoliko kilometara od Mitrovca je i veštačko jezero u Zaovinama pogodno za ribolov i kupanje.

U okviru kompleksa dečijeg odmarališta se nalaze tereni za mali fudbal i košarku. Takođe postoji i veliki travnati fudbalski teren, ski-staze za decu i početnike u skijanju.

Izuzetno je pogodan teren za planinski biciklizam, orijentiring…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top