Naslovna » Mama » Zadovoljna mama » Najefikasniji lek protiv lenjosti

Najefikasniji lek protiv lenjosti

 

lek-protiv-lenjosti

Najefikasniji lek protiv lenjosti 

Svakog od nas povremeno uhvati najgora bolest – lenjost. Mrzi nas da se pomerimo, a ne da još i uradimo ono što bi trebalo. Koliko lako zapadnemo u lenjost, toliko nam se čini da je teško boriti se protiv nje, zar ne?

Srećom – postoji rešenje i za lenjost! Naime, direktor Instagrama Kevin Sistrom, zna koji je to najefikasniji lek za ovaj problem. Kako on navodi – potrebno je samo pet minuta i lenjost će biti izlečena! Da li je zaista tako lako?

U svetu bogatih i uspešnih ljudi malo je onih za koje bismo mogli reći da su lenji – zbog čega se i nalaze na ovoj listi. Ipak – ne možemo poverovati da oni nikad ne osete potrebu da svoje obaveze postave za drugi put, da odugovlače sa rešavanjem problem i da ih jednostavno mrzi da nešto rade. Međutim, oni tako nešto sebi teško da mogu da priušte, a upravo je Sistrom podelio sa svetom svoju tajnu za borbu protiv lenjosti (sa kojom se, kako priznaje, i sam povremeno bori).

Metoda 5 minuta

Veliki broj obaveza koje moraju biti ispunjene ne ostavljaju puno prostora za lenjost, a kada se ona ipak pojavi, Sistrom kaže da se sa njom izbori na sledeći način:

“Ako nešto ne želite da radite, a znate da bi trebalo, sklopite sami sa sobom dogovor da to radite samo pet minuta. Nakon tog perioda zaboravićete da ste sebi dali rok – i sve će biti završeno pre nego što i shvatite to.”

Na ovaj način uspešno ćete motivisati sebe da započnete da radite ono što vam je obaveza, jer je upravo početak najteži. Već nakon tog prvog koraka, koji ste toliko odlagali zbog lenjosti, sve će vam biti lakše jer je najteži deo zapravo već gotov!

Još sličnih tekstova pročitajte OVDE

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top