Naslovna » Mama » Zadovoljna mama » Zadovoljna mama

Zadovoljna mama

Sve više se govori o tome kako naše misli određuju našu sudbinu. Ako su nam misli pozitivne tada ćemo uspešno savladavati životne prepreke, biti uspešniji, zadovoljniji sobom, psihički stabilniji  i telesno zdraviji.

Zamislite sada jednu zadovoljnu osobu…

Prvo vidite osmeh na licu, koji je stalno prisutan, zadovoljna osoba prosto zrači…prijatno vam je u njenom društvu, želite da provodite više vremena sa takvom osobom, da izlazite sa njom, družite se, jer ona ima elana za sve, jer i vas prosto „zarazi“ svojom harizmatičnošću i optimizmom. Ona je najbolja verzija sebe.

Da li ste i vi ovakvi?

Ukoliko je odgovor NE, a želite biti zadovoljna mama, postoji par rešenja za to.

Broj 1 – Ne težite savršenstvu

Potrebno je da shvatite da ukoliko ste u ovoj kategoriji žena i težite savršenstvu život će vam biti paklen! Sve što želite da obavite a niste uspeli, ili ste uspeli a nije dovoljno dobro, i nije dovršeno a još vas čeka drugi i treći povezani kućni posao, pretvara Vas u „robinju“ sopstvenih preteranih ambicija. Bićete konstantno pod velikom tenzijom koju ćete apsolutno reflektovati i na vaše ukućane. Zašto muž konstantno ostavlja čarape u vidu dve lopte sklupčane kraj kreveta, i deca konstantno razbaciju i donose igračke, to je tako. Zato, nemojte sebe frustrirati, ne pomišljajte da vičete na njih. Opustite se. Ovim putem nećete biti zadovoljna žena i majka, nego je to put za sopstveno uništenje, i ukućani će vas sve manje slušati ( da ne kažemo – bežati od vas). Bitno je da shvatite da se svet neće srušiti ukoliko nije sve kako ste zamislili. Naučite da budete zadovoljni i kad nije tako.

Broj 2 – Verujte u sebe

Neprocenjiva je vrednost verovanja u sebe, svoje procene i odluke. Ne opterećujte se drugima, niti dozvolite da vas iko „poljulja“ svojim izjavama, delima, i slično, već budite ono što jeste. Ko je uz vas znači da je to energija koja je kompatibilna Vašoj. Ko nije, neće ga biti u vašem okruženju.

Treba da što pre shvatite jednu činjenicu, a to je da vas drugi ne vide onakve kakvi zaista vi jeste, već vas vide onakvima kakvi su oni. Dugo mi je trebalo to da shvatim. Najbolje se to vidi kada slušate ljude kako govore o drugima, tada zapravo govore o sebi, jer gledaju svet kroz filter svojih misli.
Zato ne brinite o drugim ljudima, neka vas to ne dotiče, živite svoj život!

Broj 3 – Morate imati vremena za sebe

Zadovoljne majke, moraju da imaju ove trenutke. Šta god bili trenutci u kojima uživate, obezbedite ih za sebe. Pročitajte dobru knjigu, pogledajte film u bioskopu sa drugaricama, otidjite u pozorište, bavite se sprotom, otiđite na manikir ili pedikir, idite u shoping, otiđite na masažu…sve je to moguće, i treba odabrati ono što baš vas opušta i što vam prija. Jer da biste pružili najbolje iz sebe – ovakvi trenutci su vam preko potrebni.

Broj 4 – Sledite svoje instinkte

Smisao života dajemo sami sebi, nema tu neke posebne filozofije, zato budite ono što jeste. Slušajte sebe, svoje instinkte i emocije. Pravi pokazatelji toga da ste na pravom putu su emocije sreće, radosti, uzbuđenje, mira, ljubavi i strasti. Oslušnite ih i nastavite tako, jer ukoliko ih osećate to znači da ste na dobrom putu!

Broj 5 – I kad je crno, za vas nije najcrnje

Nekad će se u životu dešavati situacije na koje jednostavno ne možemo uticati. Potrebno je da shvatimo da je uvlačenje sebe u očajavanje, nezadovoljstvo, bes, nemoć, za jednu super mamu prosto nedopustivo. Takve situacije će se desiti, i ne treba se plašiti tih trenutaka koje možemo nazvati „lošim“, jer oni su deo našeg puta ka sreći. Samo ne dozvolite sebi da dajete snagu ovim lošim „stvarima“, jer onda one postaju još veće. Naprotiv, radite ono što je primereno toj situaciji, a prija vam, i ponašajte se kao da se sve to što vam se ružno desilo upravo završilo, ne vraćajte sebe konstantno u to loše stanje i te negativne emocije.
Shvatite da ništa time ne dobijate, naprotiv. Vi ste osoba koja hrabro ide dalje!

Broj 6 – Zadovoljna mama pomaže drugim mamama

Ne zaboravite da deca upijaju sve što vi radite, i dok mislite da vas oni ne gledaju, verujte da oni to rade. Zato budite saosećajni. Pomozite novim mamama koje ne znaju više koga da slušaju, u savetima pročitanim iz knjiga, preporučenim od pedijatra, i potpuno su sluđene. Popričajte sa njima, ohrabrite ih, ispričajte im svoja iskustva, objasnite da to sve nije tako strašno, sve ste to vi već prošli. Ispičajte im neku smešnu anegdotu iz peroida kada ste i vi bili sluđeni.
Setite se ako vam je ostalo nešto od stvari za bebe ili dodatne opreme, usrećite novopečene roditelje. Osećaćete se još bolje!

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top