Naslovna » Deca » Agencije za cuvanje dece » Novi Sad subvencioniše boravak dece i u privatnim vrtićima

Novi Sad subvencioniše boravak dece i u privatnim vrtićima

novi-sad-subvencionise-privatne-vrtice

Grad Novi Sad subvencionisaće boravak dece u privatnim vrtićima sa od 7.000 do 13.000 dinara mesečno, a ostatak do pune cene plaćaće roditelji.

Rebalansom gradskog budžeta predviđeno je 68 miliona dinara za subvencionisanje dece u privatnim vrtićima. Posle više godina obećavanja i pregovora na ovu temu, Gradska kuća konačno kreće sa konkretnim rešenjima.Sledeće godine će se odvojiti još veća sredstva u gradskom budžetu za ove svrhe.

Novi Sad subvencioniše boravak dece i u privatnim vrtićima

Trenutno je oko 2.000 dece na listi čekanja u “Radosnom detinjstvu”, oko 500 dece ima mogućnost da ide u privatne vrtiće, dok njih 1.500 nema mogućnosti niti novca za upis. Grad Novi Sad hoće da pomogne upravo roditelje ove dece i da im obezbedi finansijsku podršku.
Grad je spreman da subvencioniše roditelje čija su deca na listi čekanja, u iznosima od 7.000 do 13.000 dinara, u zavisnosti od uzrasta deteta i vremena koje ono treba da provede u vrtiću.

Oko 30 miliona dinara je obezbeđeno za konačno sređivanje tri nova vrtića u Novom Sadu, koja bi trebalo da počnu sa radom do kraja godine. Time će se obezbediti novih 600 mesta za decu.

Novi Sad jedini grad koji je na ovaj način rešio problem mesta za decu u vrtićima. Dovoljan dokaz za to je da je u Novom Sadu upisano oko 15.000 dece u vrtićima, dok je na primer u Nišu upisano svega 5.000 dece.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top