Naslovna » Mama » Zadovoljna mama » Različiti “tipovi” mama iz vašeg okruženja

Različiti “tipovi” mama iz vašeg okruženja

razliciti tipovi mama

Svaka žena ulogu majke shvata na drugačiji način, a svaki “tip” majke ima svoje dobre i loše strane. Kako vam je potrebno više mišljenja o tome kako da odgajate i vaspitavate svoje dete, pogotovo za stvari o kojima još uvek ne znate dovoljno, najbolje bi bilo da se okružite različitim “tipovima” majki, među kojima su sigurno i vaše prijateljice ili starije žene iz porodice. Svojim iskustvom ili načinom razmišljanja sigurno će vam pomoći da pređete sve nove prepreke i izazove sa kojima se susreće svaka majka.

Majka slična vama

Zaista je lepo i dobro u svom okruženju imati nekoga ko je u istoj ili sličnoj situaciji kao i vi. To uglavnom mogu biti vaše prijateljice koje su u istim godinama i koje se nalaze na sličnom životnom putu. Problemi sa kojima se obe susrećete zaista su slični, a kako imate nekoga sa kim možete to podeliti i nekoga ko vas u potpunosti može razumeti – sve te teškoće deluju lakše, zar ne? Iz empatije mogu proizaći najbolji saveti – zato budite slobodne da se požalite i zatražite pomoć upravo majci koja se nalazi u sličnoj situaciji.

Majka sa “debelim živcima”

Sigurno poznajete neku majku koja je potpuno smirena oko svega što je u vezi sa decom. Ponekad to ne možete da razumete, jer kod vas to nije slučaj. Ovakve smirene majke su zaista retkost, a najčešće su to one koje imaju više dece, pa samim tim i više iskustva i jednostavno ne paniče oko svake sitnice ili oko nečega što novopečene majke prvi put sreću. Bilo bi odlično da pokušate barem nekad da primenite ovakav način razmišljanja kakve imaju smirene majke – jer one znaju da panika i nervoza nikada nikome nije bila od pomoći i da se rešenje pronalazi uvek kada je glava “hladna”.

Moderna mama

U eri ekspanzije društvenih mreža i interneta uopšte, sve je više žena koje u svemu žele da budu IN. Upravo je tako i sa roditeljstvom, pa je tako i sve više majki koje prate trendove vezane za vaspitanje i odgajanje dece. One prate sva najnovija istraživanja i čitaju sve nove tekstove vezane za trudnoću, bebe, decu, majke, vaspitanje, porodicu. Njih sve to interesuje i jednostavno žele da budu u trendu. Verujte da i to može biti od velike pomoći – pa ukoliko i same niste toliko zainteresovane za sve najnovija istraživanja na ove teme – pomoć bi trebalo da potražite upravo od majki koje su u potpunosti upućene u najnovije trendove vaspitanja.

Mama koja nije samo to

Kada rodite dete prirodno je da će ono biti u centru vaše pažnje gotovo stalno. Cilj vam je da učinite sve da ono bude srećno, zdravo i zaštićeno, pa ponekad i previše brinete. Međutim, postoje i mame koje se jednostavno ne ponašaju tako, odnosno one o tome ne pričaju toliko, a teme za razgovor sa njima nisu vezane za pelene, osip, rast zubića i druge svakodnevne stvari koje su u uskoj vezi sa bebama i malom decom. Druženje sa ovakvim mamama je zaista dragoceno, jer će vas one vratiti u stvarnost i realnost gde vi niste samo majka. Podsetiće vas da ste vi i dalje ona osoba koja voli filmove, određenu muziku, ima različita interesovanja i mnoge teme za razgovor (koje ne moraju nužno da uključuju decu).

Majka sa iskustvom

Slična smirenoj majci, majka sa iskustvom je osoba veoma smirena i u aspektu roditeljstva veoma sigurna u sve svoje odluke i poteze. Sa njom možete pričati o svemu što je vezano za decu, jer će ona znati da vam odgovori na svako pitanje – od prvih dana i prvog dojenja, pa sve do školskih dana, ljubavnih problema vaših tinejdžera i slično. Ona vas može pripremiti za ono što vas očekuje, ali i umiriti kada su u pitanju stvari koje vam se trenutno događaju. Ovo su najčešće starije žene iz vaše porodice, možda vaša majka, tetka, svekrva.

Još sličnih tekstova pročitajte OVDE

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top