Naslovna » Sport » Sportski Klubovi » Ritmička gimnastika Pobednik

Ritmička gimnastika Pobednik

Ritmička gimnastika Pobednik
Adresa: Beogradski sajam Hala 4
Opština: Savski venac
Grad: Beograd
Mob: 065/8 555 222, 063/8 555 222
mail: [email protected]

www.ritmickagimnastika.rs

 

 

Sport koji je, možemo slobodno reći rezervisan za devojčice različitog uzrasta jeste ritmička gimnastika, a smatra se odličnom početnom osnovom za bavljanje i mnogim drugim sportskim aktivnostima.

Uzevši u obzir da ritmička gimnastika Pobednik zapošljava isključivo vrhunske stručnjake, koji se dugo godina bave pripremom devojčica za takmičenja u ovoj sportskoj disciplini, to treneri uspevaju da primene adekvatne tehnike i kod brojnih polaznica razviju veliku ljubav prema tom sportu. Naravno da to nije dovoljno da bi se u budućnosti u oblasti ritmičke gimnastike takmičile, već je neophodno i da ulože dovoljno truda, ali i istrajnosti i strpljenja, te da svakako budu uporne, što će sve dovesti to uspeha u toj sportskoj disciplini.

Podrazumeva se da ne mora svaka devojčica da se odluči za takmičenje, a samo bavljenje ovim sportom će biti od velike koristi za razvoj kako u fizičkom smislu, tako isto i u psihičkom.

Smatra se izuzetno atraktivnim sportom, jer ritmička gimnastika Pobednik nastoji da na najbolji mogući način spoji gracioznost baletskih i gimnastičkih pokreta. A tom prilikom se koriste brojni rekviziti, poput traka i lopti, zatim obruča i čunjeva, ali i mnogi drugi, pa se možda najpre iz tog razloga ova sportska disciplina često smatra i umetničkom.

Velike su prednosti za devojčice koje odluče da se bave ritmičkom gimnastikom, a prva se odnosi na poboljšanje fizičkih sposobnosti, te koncentracije i uopšteno istrajnosti.

Predviđeno je da tri puta nedeljno budu organizovani treninzi, a ritmička gimnastika Pobednik omogućuje devojčicama da to učine u hali broj 4 na Beogradskom sajmu.

Nekadašnja prvakinja Jugoslavije u ovoj sportskoj disciplini, profesor Ljiljana Dimitrijević je jedan od trenera, a ona će se zajedno sa ostalim članovima tima potruditi da kod devojčica tokom treninga razvije ljubav prema ovom sportu i pomogne im da budu što uspešnije.

Bez obzira da li će polaznice treninga odlučiti da se fokusiraju na takmičenje u ritmičkoj gimnastici ili će treninge pohađati samo rekreativno, sasvim je sigurno da će stanje svog zdravlja poboljšati, dok će se istovremeno izboriti sa strahom od javnog nastupa, a takođe će naučiti i da funkcionišu u timu. Poboljšaće i svoje držanje, a vremenom će steći i gracioznost pokreta, što će sve dovesti do povećanja vere u sebe, pa samim tim i do jačanja u psihološkom smislu.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top