Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Deca sa smetnjama » Sportski klub za osobe sa invaliditetom Pobednici – Beograd

Sportski klub za osobe sa invaliditetom Pobednici – Beograd

Sportski klub za osobe sa invaliditetom Pobednici – Beograd

Beograd, Čukarica
Belo vrelo 1
060 504 080, 063 1520 957
www.pobednici.rs

Sportski klub osoba sa invaliditetom Pobednici je socio-humanitarna, sportska organizacija, osnovana 2012. godine sa ciljem da organizuje sportsko-rekreativne aktivnosti za osobe sa invaliditetom.

Tradicija i iskustvo

Kraljevski Beogradski Ragbi Klub je 2008. godine pokrenuo projekat inkluzivnih ragbi treninga za osobe sa Daun sindromom pod nazivom Zid je sada iza nas. U pripremnom delu u saradnji sa stručnim licima Saveza za sport i rekreaciju invalida, kao i Društva za pomoć osobama sa Daun sindromom Srbije treneri su prošli edukativni program u kome su se upoznali sa specifičnim zahtevima za kvalitetno održavanje treninga.

O projektu i rezultatima snimljen je kratkometražni film pod nazivom ”Zid je sada iza nas“ koji je osvojio I nagradu na festivalu sportskog filma Olimpijskog komiteta Srbije. Film je za cilj imao edukaciju javnosti o značaju sporta i socijalne inkluzije osoba sa invaliditetom.

pobednik05 pobednik02

Misija i vizija

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije osobe sa invaliditetom čine oko 10 posto ukupnog stanovništva na svetu. U Srbiji ne postoji precizna statistika o broju osoba sa invaliditetom, ali se procenjuje da ih je više od 800.000.

pobednik03 pobednik01

Sportsko rekreativne aktivnosti su nezaobilazna karika u integralnoj rehabilitaciji osoba sa invaliditetom i svi vodeći zdravstveni forumi neizostavno ističu njihov pozitivan efekat na psiho-fizičko stanje i socijalizaciju lica sa invaliditetom. U skladu sa ovim preporukama Sportski  klub osoba sa invaliditetom Pobednici nastojaće da licima sa invaliditetom organizuje što raznovrsnije i kvalitetnije sportsko rekreativne programe.


Pogledajte veću mapu

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top