Naslovna » Obrazovanje » Dodatno obrazovanje » Studio glume “Dve besne gliste”

Studio glume “Dve besne gliste”

Dve besne gliste

Studio glume ” Dve besne gliste” stvoren je sa željom da decu školskog uzrasta uvede u svet glumačkih veština i umetnosti. Zamišljen je sa željom da deca koja pohađaju njihove časove razvijaju maštu i kreativnost, da nauče da se koncentrišu, na nemaju strah i tremu od javnog nastupa, da zavole književnost i lepu reč, da nauče i osete šta znače reči kolektiv, timski rad, poverenje u partnera…

Davne 2003.godine dve drugarice sa fakulteta odlučiše da više ne žele da budu samo drugarice. Želele  su da postanu i poslovni partneri. Ali da im posao bude ono što najviše vole da rade, rad sa decom. Želele su da otvore školu glume. Kako nazvati mesto satkano od snova, ljubavi, pozorišta i prijateljstva?Ideje su pljuštale sa svih strana i na kraju Dragana viknu: Imam ideju.Zvaćemo se  „Besne gliste“! Miri je tа ideja zvučala fantastično jer su njih dve blesave, otkačene, jednom rečju besne, i Mira dodade: „Hajde da se zovemo „Dve besne gliste“. I tako i ostade.

Studio glume „Dve besne gliste“ počeo je sa radom 2003. godine i tada je imao оkо 20-tаk članova. Prva predstava održana je 2004. godine.

Svake godine Draganina i Mirina škola glume je rasla. Sve više dece je ulazilo u svet pozorišta, lepe reči, poezije, scenskog pokreta. Do danas kroz školu glume  „Dve besne gliste“ prošlo je više od 1000 dece a  trenutno  Studio glume „Dve besne gliste“  broji oko 200 članova, uzrasta od 6 do  24. godine. Škola glume radi u više osnovnih škola na teritoriji grada Beograda. Poslednju godinu dana kao predavač i saradnik se pridružio Nemanja Živković, glumac, član Narodnog Pozorišta u Leskovcu, poznat po ulogama u “Vojnoj akademiji”, “Čizmašima”, “Urgentnom centru”,..i redovno radi sinhronizacije crtanih filmova.

U proteklih 16. godina članovi  Studija  glume „Dve besne gliste“ izveli su više od 25 premijernih predstava  i veliki broj repriza.

Pošto Mira i Dragana vole da rade i pune su elana, osim što drže časove glume, sarađuju i sa nekoliko producentskih kuća i kasting agencija tako da su  članovi naše škole glume snimili veliki broj reklamnih spotovа, tv serija i filmova.

Više informacija na sajtu studija.

 

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top