Naslovna » Trudnoća » Priprema za majčinstvo » Spremni dočekajte vašu bebu

Spremni dočekajte vašu bebu

spremni-docekajte-bebu

Bliži se dan kada će beba konačno ugledati svetlost dana, a vi, kao kao svaki dobar roditelj, treba da joj obezbedite da sve bude spremno za taj veliki događaj. Naravno, bez panike! Niko se nije naučen rodio! Svakako, ni jedan novopečeni roditelj nema kod sebe spreman spisak koji se sam napisao onog dana kada je beba začeta. Sa približavanjem tog važnog datuma, rođenja vašeg malog anđela, prirodno je da počinjete da se polako raspitujete šta će vam biti potrebno od stvari. Po običaju, uvek će se tu naći neko iz vaše bliže okoline, rođaci, prijatelji, komšije, poznanici… svako će vam dati neki savet. Možda se u tom „obilju saveta“ malo i izgubite, ali nema razloga za brigu, ukoliko se unapred pripremite za to. Postoji spisak neophodnih stvari koje su vam potrebne za izlazak bebe iz porodilišta, kao i za vas u porodilištu, koje treba na vreme pripremiti, a to znači da mama i tata ne treba da čekaju sam dan porođaja, već bar mesec dana unapred da pripreme sve što je potrebno, najpre za mamin odlazak u bolnicu, a zatim i za samu bebu. Tako će roditelji biti mirniji i rešiće bar jednu bitnu stvar unapred.

Možda će vam sve delovati komplikovano i bićete opterećeni mnoštvom informacija i obaveza, ali u svemu tome, treba i da nađete vremena za uživanje sa vašom bebom u trenucima koji se nikada više neće vratiti. Vreme će brzo proleteti, a možda nećete ni osetiti kako je vaša mala „mrvica“ izrasla u već veliko dete, koje će sa sobom donositi nove obaveze ali i nova uživanja. Mnogim roditeljima je žao što nisu više uživali u prvim mesecima bebinog života jer su bili opterećeni velikom promenom u životu, strahovima i mnogim obavezama. Spremni dočekajte vašu bebu.

Drage mame, evo šta će vam biti potrebno da ponesete u porodilište od osnovnih stvari:
lična karta, overena zdravstvena knjižica, uput za porodilište, laboratorijske analize, mobilni telefon sa punjačem (za srećnu vest!). Obavezno ponesite par peškira, bade mantil, par toplih čarapa, papuče i bar dve spavaćice. Od stvari za higijenu biće vam neophodni sapun, pasta i četkica za zube, četka za kosu, hidratantna krema za lice, šampon, toalet papir, obične i vlažne maramice, mrežasti ulošci, higijenska vata. Obavezno ponesite grudnjak za dojilje i uloške za grudi,kao i pumpicu za izmazanje mleka koji će vam biti potrebni i nakon izlaska iz bolnice.

Preporučljivo je da po izlasku iz bolnice nastavite sa korišćenjem antistrijet kreme (koju ste koristili za vreme trudnoće) i kreme za telo. Ne zaboravite, postali ste majka, ali to ne znači da ne treba da vodite računa i o svom fizičkom izgledu. Briga o svom telu je veoma važna, a negovan fizički izgled uliva i samopouzdanje i svakako poboljšava raspoloženje. Raspoložena majka će definitivno blagotvorno delovati i na mentalno i fizičko zdravlje svoga deteta.

Neophodne stvari za bebu
Kada je u pitanju bebina garderoba, neophodno je da kupite par stvari, ali nemojte je kupovati preuranjeno: sačekajte da se beba prvo rodi, da ne biste pogrešili kada su u pitanju veličine. Uvek postoji i šansa da vas iznenadi pol vašeg deteta, pa će unapred kupljene roze stvari možda morati da pričekaju neku sledeću priliku.

Čak i kupovina osnovnih stvari vam može delovati kao poveći trošak, ali imajte u vidu da možete potrošiti i mnogo para, a možete se odlučiti i za najjednostavniju verziju neophodnih stvari. Stvari koje dobro izgledaju spolja ne znače neizostavno i da su najbolje i najsigurnije – zapamtite da su bebina sigurnost i udobnost na prvom mestu.

Potrebne osnovne stvari…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top