Naslovna » Deca sa smetnjama » Saveti roditeljima » Trikovi za sjajno-beli osmeh

Trikovi za sjajno-beli osmeh

eee

Osmeh je najlepši ukras – a beli zubi su najlepši ukras osmeha! Izbeljivaje zuba kod stomatologa može da bude veoma skupo, a osim toga – nije ni poželjno to raditi jako često jer može doći do oštećivanja zuba i desni. Srećom, postoji nekoliko trikova za izbeljivanje zuba – kod kuće!

Uz samo nekoliko namirnica, koje verovatno imate kod kuće, možete napraviti svoj tretman beljenja zuba kad god to poželite:

Kora od banane – zvuči čudno i neverovatno, ali kora od banane može da vam pomogne da izbelite zube. Potrebno je da uzmete jedan komad kore i da njim masirate zube 5 minuta, a zatim isperete običnom vodom. Rezultate ćete videti odmah!

Limun – s obzirom na to da limun sadrži dosta kiseline koja ubija bakterije, samo malo njegovog soka može vam pomoći da dođete do željenog rezultate, odnosno znatno beljih zuba. Potrebno je samo da nacedite malo limuna u jednu posudu, dodate malo praška za pecivo i soli, a zatim dobijenu smesu stavite na česticu i trljate zube 5 minuta.

Jagode – svakako najukusniji način da dođete do beljeg osmeha, a osim toga i veoma efikasan. Potrebno je da jagodom trljate zube nekoliko minuta i zatim isperete usta čistom vodom. Rezultat će biti očigledan odmah, a ukoliko želite još više efekta – dovoljno je da izgnječite jagodu, dodate malo praška za pecivo i time operete zube kao što bi to i inače radili.

Limeta i so – ova kombinacija namirnica je mnogo nežnija za zube od samog limuna, a podjednako je efikasna. U malo naceđene limete dodajte so i dobijenom smesom možete prati zube svakog dana. Najvažnije je da uvek dobro isperete usta nakon tretmana.

Soda bikarbona – uz samo malo sode bikarbone dodate na pastu koju inače koristite, dobićete veoma efikasan “izbeljivač” zuba. Ipak, sodu nemojte koristiti previše često, pogotovo ako koristite još neki od prethodno nabrojanih metoda za beljenje zuba.

Još tekstova možete pročitati OVDE

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top