Mona-Uskrsnji prvomajski praznici
Naslovna » Deca » Deca » Upis dece u vrtiće Beograd

Upis dece u vrtiće Beograd

Upis dece u vrtiće Beograd

upis-dece-u-vrtice-beograd

Umesto u redovima i pred šalterima, građani Beograda će od 8. maja decu moći da upisuju u predškolske ustanove i uz pomoć interneta, putem Nacionalnog portala eUprava (www.euprava.gov.rs). Sva dokumenta koja su do sada bila potrebna za prijavu zameniće jedan obrazac, a proces upisa biće jednostavan i u potpunosti besplatan.

Proces predaje zahteva za upis deteta u predškolsku ustanovu preko Nacionalnog portala eUprava i portala Grada Beograda će se odvijati u osam jednostavnih koraka. Za slanje zahteva dovoljno je samo da korisnik otvori nalog na Nacionalnom portalu elektronske uprave ili internet portalu Gradske uprave Grada Beograda (www.euprava.gov.rs , beograd.org.rs).

SVE GOTOVO U OSAM KORAKA

1. Odete na sajt www.euprava.gov.rs

2. Kliknete na polje „prijava“ u gornjem desnom uglu

3. Otvorite nalog ili se ulogujete na svoj profil

4. Odaberete „upis deteta u predškolsku ustanovu“

5. Odaberete željenu predškolsku ustanovu

6. Popunite formular ličnim podacima roditelja i deteta

7. Stižu rezultati, ako je sve u redu, kliknete na „podnesi zahtev“

8. Stiže obaveštenje da je zahtev podnet i mogućnost interakcije s vrtićem preko polja „upišite poruku“

Obrazac za upis deteta u predškolsku ustanovu na teritoriji Beograda moći da se preda i lično u predškolskoj ustanovi, ali bez potrebe da se uz njega prilažu druga dokumenta. Dalji tok prijave teći će uobičajenim putem – posle predaje zahteva komisija koju ima svaka predškolska ustanova odlučivaće o zahtevu za upis deteta u vrtić, bez obzira na način na koji je pristigao.

Ova usluga namenjena je kategoriji građana kojoj je vreme posebno dragoceno – roditeljima maloletne dece. Oni više neće morati da izostaju sa posla ili odustaju od svojih obaveza i planova, kako bi pribavili papire potrebne za upis. Ceo proces moći će da obave uz pomoć računara i internet konekcije, kroz nekoliko jednostavnih koraka.

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top